https://pemonline.hu/?p=36789&preview=true

Erős Pistás mekis burger, ami semmiben sem erős

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Burger magyaros ízekkel

A leghíresebb gyorsétterem időről időre, mindig meglep minket valami újdonsággal, így idén újra felvette a magyaros fonalat, és piacra dobta az Erős Pistás hamburgereit. Inkább ne tette volna!

Amire a cikkben inkább koncentrálnék az az Erős Pistás marhaburger, ezt kóstoltam meg legutóbb. A szendvics a következőképpen néz ki: „marhahúspogácsa szezámmagos zsemlében, Mizo erős paprikás, érlelt, gyúrt sajtszelettel, jégsalátával, hagymával, paradicsommal és Erős Pistás csípős szósszal” ahogy a Meki írja a weboldalán.

Elég merész ötlet, mivel az Erős Pistát főként magyaros ételekbe tesszük, de mindenesetre roppant izgalmas koncepció. Az említett ételt egy piros papírdobozban kapjuk, kinyitása után szembetűnik, hogy egy sajtburger méretű inkább szendvicsnek nevezhető ételről beszélhetünk. Belekukkantva, találkozunk a valósággal: Erős Pistával szinte csak jelzés értékűen van megkenve a lepirított buci teteje.

Burger

A sajt semennyire sem csípős és nem is különleges, a normál sajtburger sajtjában több a fantázia. Az összhatás pedig rettenetesen furcsa, a tipikus mekis szendvics íz mindent ledominálna amikor megcsapja az embert az Erős Pista intenzív, sós íze. Egészen egyszerűen nem lehet hova tenni, annyira nem odaillő Izmos Istvánunk magyaros ízvilága.

Szerencsére ez az íz nem minden harapásnál köszön vissza, a fentebb említett hihetetlen kevés mennyiségű szósz miatt, ám ezen okból elég száraz is a burgerünk. Mindenesetre egy talpraesettebb kollégista finomabb ízvilágú mekis finomságot turbózna fel, egy hajnalig tartó kocsmatúra után, mint ez a szendvics.

Sokkalta jobban illett volna bele, valami üdítőbb kevésbé sós chiliszósz, vagy akár, ha mindenképpen magyaros vonalon akarna maradni a Meki, savanyított hegyes erőssel is kísérletezhetett volna. Vajon megéri ez nekünk több mint 1500 forintért? Azt gondolom, hogy semmiképpen sem, ez egy nagyon furcsa ízvilágú szendvics, amivel a Meki teljesen félrelőtt.

Burger