https://pemonline.hu/?p=35871&preview=true

Megdöbbentő: Elon Musk 2022-ben leépítést hajt végre?

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Musk-féle változtatások

Egyes jelentések szerint Musk akár 75%-kal is képes csökkenteni a Twitter munkaerőinek számát. A 44 milliárd dolláros hatalomátvétel után két nappal a Twitter profilját, „Twitter HQ”-ra, életrajzát pedig „Chief Twit”-re változtatta.

Ugyan a világ leggazdagabb embere cáfolta a pletykákat, mely szerint leépítésekre kellene számítani.  A közösségi média óriás megvásárlásának részeként azonban valószínűleg csökkenti fogja a személyzet létszámát. Meg nem erősített befektetői információk alapján, vállalati dokumentumok is bizonyítják a petykák valóságát. 

A Twitter jelenleg körülbelül 7500 alkalmazottat foglalkoztat, és a New York Times arról számolt be, hogy egyes vezetőket arra kértek, hogy készítsenek listát az elengedhető alkalmazottakról. Az elbocsátások akár már november 1-je előtt megtörténhetnek, mivel a munkavállalók a tervek szerint általában részvényjuttatást kapnak a fizetésük részeként. Egyes információk szerint a fizetésük jelentős részét az efajta illetmény teszi ki. Továbbá megdöbbentő az, hogy ha a fentebbi dátum előtt megtörténik a felmondás, akkor nem kell a plusz juttatásokat kifizetnie az alkalmazottaknak. 

A cég adás-vétele már csütörtökön befejeződött és ezzel a korábbi vezérigazgatót Parag Agrawalt el is bocsájtotta. Továbbá Ned Segal pénzügyi igazgatónak és Vijaya Gadde politikai vezetőnek is megszüntette a munkaviszonyát.

Musk

A milliárdos nem osztott meg információt a történtekről, így a világsajtó továbbra is csak találgathat, hogy vajon most beteljesednek-e a sötét jóslatok Musk körül. A milliárdos konkrét terveit sem osztotta még meg a Twitterrel kapcsolatban. 

Musk a felvásárlás során is fordulatos döntéseket hozott. Visszalépett, majd ismét bejelentette a vásárlási szándékát. Amely kapcsán a közösségi médiacég feltételeket szabott az új tulajdonossal szemben. Hónapokig tartó tweetviharok és  jogi szúrkálódások történtek. Azonban sokaknak meglepő infó lehet az, hogy a világ leggazdagabb emberének is szüksége volt kölcsön felvételére. A segítség a Morgan Stanley és egy meg nem nevezett pénzintézet két hitelvállalási kötelezettségvállalási levél formájában érkezik (az egyik 13 milliárd dollár, a másik pedig 12,5 milliárd dollár, utóbbit végül 6,25 milliárd dollárra csökkentették). 

musk