https://pemonline.hu/?p=36060&preview=true

Elmarad a VOLT Fesztivál 2023-ban

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A VOLT Fesztivál szervezői a bizonytalan gazdasági helyzetre hivatkoznak

Nem rendezik meg jövőre a közel harmincéves VOLT fesztivált. A soproni rendezvény az egyik, ha nem a legnagyobb és legnépszerűbb vidéki könnyűzenei eseménysorozat Magyarországon. Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője úgy nyilatkozott, hogy a soproni fesztivált már idén is csak megszorításokkal tudták megrendezni, a jövő évben pedig nem akarnak még inkább lejjebb adni a színvonalból, ezért született meg a döntés. A kijelentést a fesztivál Facebook-oldalán is megerősítették.

A fesztivál rajongóinak azonban jó hír lehet, hogy a szervezők ugyanebben a posztban arra is utalnak, hogy ha a helyzet stabilizálódik, reményeik szerint a Sopron lelke újra megrendezésre kerülhet. Sopron város polgármestere, Farkas Ciprián is kifejezte reményét, hogy a fesztivál a későbbiekben ismét visszatér, azonban hozzátette azt is, hogy megérti a szervezők döntését. A Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója, Szabó Béla is csatlakozott a polgármesterhez, valamint ígéretet tett, hogy az elkövetkező hónapokban megpróbálják „betölteni az űrt”, amit a szeretett fesztivál hiánya okozhat.

volt

Nem érkezett derült égből villámcsapásként a hír, hiszen már az idei fesztiválszezon végén elhangzottak olyan nyilatkozatok, amik alapján sejteni lehetett a döntést. Augusztus végén ugyanis kiderült, hogy a Szigettel ellentétben a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál is veszteséges volt. A Soundról egyelőre nincs hír, eddig annyit tudni, hogy az augusztus végi nyilatkozatok alapján kevésbé volt veszteséges, mint soproni társa.

volt

Az utóbbi évek azonban nemcsak a VOLT-ot rázták meg. Az előző szezonokra többé-kevésbé a koronavírus-járvány nyomta rá a bélyeget, az idei évben pedig az instabil gazdasági helyzet valóban elrettentő lehet a fesztiválok számára is.

Forrás: 1, 2, borítókép, kép2, kép3