https://pemonline.hu/?p=33305&preview=true

Elit 5. évad -Le az előítéletekkel!

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Netflix szempontjából az április sem ígérkezik unalmas hónapnak, ugyanis megjelent az Elit sorozat 5. évada. A világhírű spanyol sorozat az egyik legnépszerűbb a streamingszolgáltatón, ami a merész és leplezetlen stílusa miatt egyáltalán nem meglepő.

Habár a madridi La Encidas szereplői rengeteg változáson mentek keresztül és sokaknak hiányoznak a régi szereplők, azért szerintem sokakat ültetett a képernyő elé a sorozat.

elit

Hol is hagytuk abba?

Az Elit 4. évada azzal zárult, hogy Guzmán megölte az Arit és Mencíát zaklató Anderast, majd az étterem közeli tóba dobták a holttestet. Ari teljesen összeomlott a megtámadása után, teljesen elzárkózott mindenki mellől.

Apja, Benjámin (aki a La Encidas új keménykezű igazgatója) Mencíát hibáztatja a történtekért. Ander és Guzmán elköltöznek, így csak Samuel és Omar maradtak a régi szereplőgárdából.

Még nagyobb szigor, új szereplők, kísérletezések

Ha néhány szóval kellene jellemeznem az új évadot, abszolút ezeket használnám. Mivel én se szeretem megtudni előre cselekményt, ezért igyekszem spoilermentesen bemutatni az eseményeket.

Benjamin az eddiginél is keményebb eszközöket vet be, hogy fenntartsa a fegyelmet. A diákok nem használhatják a mobiljukat az iskolában és a helyzetüket is meg kell mindig osztaniuk.

elit

Emellett a felvételi közeledtével a teszteknek is nagyobb jelentőségük lesz. Samuel egyre közelebb kerül Benjáminhoz és ezzel együtt Arihoz is, azonban  ez nem marad következmények nélkül.

Philippe szeretné rendezni a kapcsolatát Cayetanával, azonban egy váratlan vallomás és egy harmadik személy ezt megnehezíti. Rebe és Mencía megpróbálják elfelejteni egymást, de ez elég nehezen megy nekik.

2 új diákkal ismerkedhetünk meg: Ivan egy szerény és életvidám srác, aki a focista apja árnyékában él, míg Isadora Ibiza híres dj-je, egy igazi királynő, akit mindenki irigyel, azonban a csillogó felszín egy lelkileg sérült lányt rejt.

elit

Természetesen ez az évad is feszeget társadalmi problémákat, középpontjában a nemi identitás és a szexuális orientáció felfedezése áll. Egy biztos, Patrick házibulijában semmi sem az, aminek látszik.

Számomra érdekes volt ez az évad is, különösen Arival szimpatizáltam, ugyanis egyre inkább igyekszik kitörni az apja árnyékából és élni a saját életét.  Patrick személye csalódás volt a számomra, mert a saját szeszélyei és makacssága miatt ellöki azokat az embereket, akik igazán szeretik őt.

Remélem, hogy ez a kis cikk meghozta a kedveteket az új évad megnézéséhez!

Ha jobban meg szeretnétek ismerni a sorozatot, olvassátok el Dorci szuper cikkét!

Képek forrása: Pinterest

1 thought on “Elit 5. évad -Le az előítéletekkel!

Comments are closed.