lippai lászló

Elhunyt Lippai László

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A mai napon, 02.23-án hajnalban Lippai László színművész eltávozott az élők sorából, mostantól az égi színpadon játszik majd tovább. Halálának hírét a Madách Színház közölte, a 62 éves színész hosszan tartó, súlyos betegség után pihent meg örökre.

 

Lippai László 1959. december 28-án született Budapesten. 1985-ben szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 5 éven keresztül a Madách Színház társulatát erősítette. 1990-ben szabadúszó lett, több vidéki, illetve fővárosi színházban is fellépett az évek során.

A nézők különféle darabokban láthatták őt a deszkákon, például Az operaház fantomja, Őrült nők ketrece, József és a színes szélesvásznú álomkabát, Az ember tragédiája, Bánk bán, Ludas Matyi, Vízkereszt, vagy amit akartok és a Liliomfi című művekben.  A televíziós szereplés sem állt tőle messze. Szerepelt 5 játékfilmben, például a Te rongyos élet, Hamis a baba, Hatásvadászok és a Vademberek című alkotásban, valamint tévéfilmekben sorozatokban, ő alakította a Drága örökösök Benedekjét. 

A legtöbben azonban nem arcról, hanem hangjáról ismerjük fel. Számtalan film- és sorozatbeli karaktert szólaltatott meg. Ismertebb szinkronszerepei: 

  • Son Goku– Dragon Ball
  • Mógus professzor– Harry Potter és a bölcsek köve
  • Mike Wazowski– Szörny Rt.
  • Semir Gerkhan– Cobra 11 (korábbi magyar hang)
  • Pippin– A Gyűrűk Ura
  • Rex– Toy Story- Játékháború

Megnéznéd Lippai Lászlót munka közben? Ha érdekel, hogyan éli meg a szinkronizálást és mit mesélt a Dragon Ballról, ajánlom figyelmedbe ezt a 2018-as interjút:

Őszinte részvétem Lippai László gyermekeinek, Annának és Leventének, feleségének, Krisztinának és mindenkinek, aki szerette Őt! Nyugodjon békében! 

Forrás: 1, 2, 3, kiemelt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.