info_pecsi_egyetemistak_magazinja

Ilyen az élet a Pécsi Műszaki és informatikai Karon!

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Miután megkapod az SMS-t, hogy sikeres felvételt nyertél a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és informatikai Karára, az eufória után felmerülhet benned, vajon mégis milyen hallgatói élet lesz a karon? Annyit előre elmondhatok, hogy felejthetetlen élményekben lesz részed, és mind szakmai tudásban, bulikban nem fogsz hiányt szenvedni nálunk. De nézzük sorjában mik is ezek.

Gólyatábor

Néhány nappal az SMS értesítés után kapni fogsz egy gólyacsomagot, melyben a különböző nagyon fontos információkat tartalmazó dokumentumokat fogsz találni, amiben le lesz írva a beiratkozás időpontja, tárgyfelvétel időpontja többek között. Emellett találsz majd egy csekket, és egy meghívót a gólyatáborra, amit nem érdemes kihagyni! Itt találkozhatsz először leendő szaktársaiddal, és néhány oktatóval is. Emellett persze három napon keresztül felejthetetlen bulikban és csapatépítő játékok és vetélkedők sokaságában lesz részed. Nekem gólyaként a gólyatábor egy olyan meghatározó élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni, és órákig tudnék róla mesélni szóval semmiképpen sem hagyd ki!

Videó a 2019-as táborról:

Gólyabál

A kar gólyabálja novemberben kerül megrendezésre, ahol ti gólyák teljes értékű PTE állampolgárrá válhattok az eskü letételével. A gólyabál hasonlóan olyan rendezvény, amit nagy kár lenne kihagyni, hiszen ez is egy olyan meghatározó dolog az egyetemi életednek, amit nem fogsz elfelejteni. Maga a bál hangulata véleményem szerint méltóságteljes és szép ünnep, ugyanakkor megvan neki az a klasszikus bulihangulata is, úgy, mint a gólyatábornak.

MIK-ETK bulik a Sörházban

Ha szeretnél kicsit lazítani a tanulás mellett, akkor vár téged a MIK-ETK bulisorozat! A kari bulik a Sörház nevű szórakozóhelyen kerülnek megrendezésre szerdánként, az Egészségtudományi karral (ETK) közösen. Ezeken a bulikor a kari DJ-k mellett, számos népszerű hazai DJ-is a tiszteletét teszi, mint például Andro, vagy Willcox. Na de hogy ne csak a bulikról essen szó, hiszen a mérnöki karon igenis tanulni kell ahhoz, hogy ne morzsolódj le, a következőkben arról a szervezetről lesz szó, aki ezt hivatott megakadályozni.

informatika

MIK Mentorklub

Akár gólyaként, vagy felsőbb évesként úgy érzed elakadtál a tanulásban, bizonytalan vagy,  esetleg nem érzed magadat eléggé motiváltnak, akkor a Műszaki és Informatikai Kar  Mentorklubja rengeteg dologban tud neked segíteni. Kezdve a tárgyfelvételtől az ingyenes korrepetálásig bármilyen problémával meg lehet őket keresni, és nagyon szívesen segítenek. Ennek kapcsán megemlítem, hogy a karnak nemrégiben elindult podcast sorozatának egy 8. része éppen a Mentorklub munkájáról szól ide kattintva elérheted az adás linkjét. Ha pedig inkább olvasnál róla azt ide kattintva teheted meg. 

Szakkollégiumok

Ha iskolán kívül is szeretnél szakmai tapasztalatot szerezni, vagy csak szeretnél egy kreatív, jó  csapatnak a tagja lenni akkor vár téged a B2, és a Juhász Jenő Szakkollégium.  ezekbe a szakkollégiumokhoz bátran csatlakozhat bárki, bármely szakról a projektjeikhez, akár a PTE más karairól is. A MIKrofon podcastnek egyik adásában Szarka Áronnal, a B2 szakkollégium elnöke volt a vendége, ide kattintva eléred az adást.

Szakestek

Minden szaknak megvan a saját „estje” ahol a szakhoz tartozó összes hallgató együtt eltöltenek egy közös estét. Mivel nagyon külömbözőek az egyes szakestek, hogy egy konkrét példát is be tudjak mutatni Török Fanni ipari formatervező mérnök hallgatót kérdeztem az általa szervezett szakestről.

Török Fanni: Minden szaknak megvan a saját szakestje. Nálunk formatervezőknél ez egy vetélkedő tulajdonképp. Csapatokra osszuk a vendégeket, akik közösen küzdenek a busás nyereményért, ami általában egy szeszesital szokott lenni. Mint már korábban említettem nem vagyunk sokan, ezért bátran jöhet az, aki előre megveszi a belépőt, ami egy jelképes összeg. 2018-ban 10 éves volt a szakestünk így a gépészekkel közösen tartottunk egy jubileumi szakestet a tanárok társaságában. A játékokban általában viszünk szakmát a kitalált játékokba.

Például szokott lenni activity, amiben gépész szakszavakat kell kitalálni. De lazításképp a tanáraink tablóképeiről szoktunk apró részleteket kivetíteni, amiből meg kell állapítani melyik tanár szerepel a képen. Van egy plüss mosómedvénk Micike, aki „le szokott fotózkodni” helyi kocsmák zugaiban, amikről szintén ki kell találni hol van. Ügyelünk arra, hogy vegyüljenek az emberek. Természetesen ha valakinek külsős vendége van, őket sosem szedjük szét, mert lehet feszélyezve érezné magát teljesen idegen emberek közt. A legutóbbi szakestünkre pár építész hallgató is érkezett, aki annyira kedvet kapott ehhez az egész szakest rendezéshez, hogy ők is akartak maguknak csinálni egyet következő évben.

Szóval ilyen az élet nálunk a Műszaki és Informatikai karon. Ha szeretnél egy igazán családias, és pezsgő szakmai, és hallgatói élettel rendelkező karra járni, akkor sorrendmódosításnál rakj minket az első helyre!

Képek: PTE MIK HÖT

1 thought on “Ilyen az élet a Pécsi Műszaki és informatikai Karon!

Comments are closed.