kar_pecsi_egyetemistak_magazinja

Ilyen az élet a Közgazdaságtudományi Karon!

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Amikor ezt a címet kaptam a cikkem megírásához, nagy bajban voltam. Na nem azért, mert nem jut eszembe jó dolog a karról, hanem pont azért, mert annyi élménnyel gazdagodtam az elmúlt három évem alatt, hogy nem tudom, hogyan sűrítsem bele a következő sorokba.

2018-ban úgy döntöttem, hogy Pécsre jövök tanulni, több okból kifolyólag szemeltem ki ezt a várost. A Pécsi Tudományegyetem hírneve, illetve a Közgazdaságtudományi Kar oktatásának színvonala fontosak voltak számomra, ugyanakkor az én esetemben a sportot is figyelembe kellett venni. Ahhoz, hogy tollaslabdázóként fejlődjek és egy jobb szintre léphessek, Pécsett adódott a legjobb lehetőség. 

Debrecenben születtem és ott is nőttem fel, így a kezdeti időszakban nem rajongtam az emelkedőkért, nem mondhatnám, hogy mostanra szeretem őket, de megbékéltem velük. Az egyik barátom állítása szerint Pécsnél jobb helyet aligha találni, az ő meglátása szerint egy folyó hiányozna, hogy teljes legyen a kép, de ezen kívül tökéletes a város. Azt kell, hogy mondjam, ahogy teltek a hónapok, be kellett látnom, hogy igaza van, Pécs és környéke mesébe illő. A székesegyház a középkori egyetemmel  a középkort idézi, míg a zsúfolt Király utca a forró nyári pezsgést sugallja, ahol jó társaságban a fiatalok között együtt élvezhetik a borok zamatát. Ilyenkor lehet megbeszélni a közös egyetemi élményeket, vizsgákat.

A szorgalmi időszak monoton napjaitól néha jó elmenekülni a hétvégére Tettyére vagy Orfűre. A havas domboldalak télen varázslatosak, míg nyáron az orfűi tavakon jókat lehet csobbanni, vagy egy jó hekket enni. Pécs romantikus hangulata a fiatalok számára magával ragadó, a szorgalmi időszak alatt a város szinte lüktet, ahogy az egyetemisták megtöltik élettel.

A város mediterrán hangulata magával ragadó. Sokat utaztam már a sportversenyeim miatt és engem a városközpont szűk utcái leginkább egy spanyol település képére emlékeztetnek. A nyári melegben egy-egy koktél elfogyasztása a pécsi bárokban kellemes érzés. 

Az egyetem épülete a 48-as téren található, akárcsak a jogi kar, a két épület közötti kis udvaron található a Medi nevű kávézó, ahova két óra között be lehet ülni egy kávéra és egy beszélgetésre. A központ is nagyon közel található, így ha szellős az órarend, akkor nyugodtan el lehet ütni az időt az egyetem közelében. 

Úgy gondolom, hogy a frissen felvettek kedvenc programja a gólyatábor. Nekem sajnos nem volt szerencsém részt venni rajta, de a mai napig emlegetik a csoporttársaim az ottani élményeiket, sőt az egyik legjobb alkalom arra, hogy új barátságok jöjjenek létre. Ezek a kapcsolatok nagyon fontosak, elvégre lehet, hogy pont itt ismerhetitek meg azt, aki a vizsgaidőszakban majd kölcsönadja a jegyzetét és ezzel megmenti a féléveteket. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a gólyatáborban, de épp ezért igyekeztem megragadni a félévek során kínált alkalmakat arra, hogy én is hasonlóan jó élményekkel gazdagodhassak.

Számomra az egyik legjobb program a félév során megrendezett Szaknap, ez egy olyan kötetlen program, amikor csoporttársainkkal és oktatóinkkal egyaránt kapcsolatot építhetünk. A tudományos előadások, kerekasztal-beszélgetések pedig szintén kihagyhatatlanok a szakmai fejlődésünk céljából.

A Közgáz Szerda hasonlóan híres esemény, a hét közepén szerveznek bulikat a Közgazdaságtudományi Kar hallgatóinak. A vírus miatt erről le kellett mondani egy időre, de lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba és újra felpezsdül az élet a városban. 

A Szalay László Kollégium 5 percre található a KTK-tól, ez különösen egy átbulizott szerdai éjszaka után jön kapóra, mert így akár az utolsó pillanatig is az ágyban maradhatunk, mielőtt el kell indulnunk a reggel 8-as óránkra. Akik albérlet mellett teszik le a voksukat, azok is jól járnak, mert sok a lehetőség a  belvárosban és akár a tömegközlekedést is el tudjuk kerülni, ha szerencsések vagyunk a lakásvadászatban. A kollégium mellett pedig a Tudásközpont található, ami gyakori menedéke a hallgatóknak a vizsgaidőszak során. 

Szerda_20_GD_Ilyen_az_elet_a_Kozgazdasagtudomanyi_Karon_belso

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a PécsiKözgázról, olvasd el ezeket a cikkeket is: 

 

5 érvem a PTE KTK mellett és A Közgáz oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett.

Vagy nézd meg Emil videóját:

Forrás:

Borítókép

Tudásközpont

PTE KTK HÖT