sziget

Egyedül a Sziget volt nyereséges a nagy hazai fesztiválok közül 2022-ben

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Nemrég érkezett a hír, hogy Magyarország legnépszerűbb zenei fesztiválja, a Sziget az elvártakhoz hűen, nyereséggel zárt, ellenben a VOLT és a Balaton Sound eredménye már nem ennyire pozitív. Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője a Népszavának úgy nyilatkozott, a soproni fesztivál nagymértékben, a Sound pedig kevésbé, de alulmúlta a várakozásokat.

Sziget

A szervezőknek azonban nincs okuk az aggodalomra, hiszen Kádár úgy véli, a Sziget kompenzálhatja a veszteséget, szemben az elmúlt évekkel, amikor a világjárvány a többi fesztiválhoz hasonlóan őket sem kímélte. A kétéves időszak több mint kétmilliárdos kárt jelentett a cég számára.

Sziget

2020-ban és ‘21-ben a Covid-helyzet miatt elmaradt, a csúcsot pedig a 2018-as év tartja, de elmondható, hogy a fesztivál idénre újra felzárkózott a korábbi szinthez, nagyjából a 2019-es, járvány előtti számokat hozva. Ez körülbelül 450 ezer fizető látogatót jelent, ennek pedig a mintegy fele külföldi.

Természetesen a siker nem a véletlen műve, idén a legnagyobb hazai fesztivál olyan világsztárokat vonultatott fel, mint Dua Lipa vagy Justin Bieber, akinek egyébként ez volt az első magyarországi fellépése.

Sziget

Az amerikai többségi tulajdonos (Providence Equity Partners) ezen felbátorodva már most nekilátott a jövő évi Sziget szervezésének, és a “super early bird” bérletek értékesítésének.

Kevésbé jó hír azonban a Sziget “kistesói” számára, hogy a zamárdi és a soproni fesztiválok jövőjéről csak a szezon értékelése után terveznek dönteni.

A VOLT Fesztivál a Szigethez hasonlóan 1993, a Balaton Sound pedig 2007 óta kerül megrendezésre – a járványt leszámítva – minden nyáron. A vírus előtti években a két kisebb fesztivál is százezer fölötti látogatószámmal dicsekedhetett.

Forrás: borítókép, kép2, kép3, kép4

1 thought on “Egyedül a Sziget volt nyereséges a nagy hazai fesztiválok közül 2022-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük