fesztivál

Így éltem meg az EFOTT-ot szervezőként és fesztiválozóként

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Két év után először múlt héten került megrendezésre az első nagyobb fesztivál Magyarországon. Kedd és vasárnap között változatosabbnál változatosabb koncertekre számíthattak az EFOTT-ra érkezők. A fesztiválon természetesen részt vett a Pécsi Egyetemisták és a Pécsi Tudományegyetem is. Magazinunk fő támogatói a Profi Faiskola és a Villányi borvidék voltak. Utóbbinak köszönhetően ízletes borokat kóstolhattak a fesztiválozók.

Mivel én nemcsak résztvevője, hanem szervezője is voltam fesztiválnak, egyértelmű volt, hogy mindenképpen készítek erről egy beszámolót. Számomra az EFOTT múlt hét hétfőn kezdődött el, ugyanis volt egy felkészítő tréningem az információs pultos munkám megkezdésével kapcsolatban. Rendkívül izgalmas volt, hiszen megismerhettem a munkatársaimat, emellett pedig láthattam az előkészületi munkálatokat is. Ez nagyon érdekes volt, ugyanis azelőtt csak fesztiválozóként vettem részt az eseményen, a belső szervezésbe nem láthattam bele.

Szintén először kempingeztem is, amitől eleinte kicsit tartottam -hogy kényelmetlen lesz és nem fogok tudni aludni- de szerencsére abszolút pozitívan csalódtam. Sátorban szerencsére nem volt se túl meleg, se túl hideg és a hangzavar ellenére is jól ment az alvás.

Az első munkanapom kedd délelőtttől este hatig tartott, az én csoportom kezdte meg az első műszakot. Hármasával voltunk beosztva az információs pultban és az volt a feladatunk, hogy a fesztiválozóknak segítsünk eligazodni és megválaszolni a kérdéseiket. Mindezek mellett a talált tárgyakat is nekünk kellett regisztrálni, illetve értesíteni a gazdájukat a megtalálásukról.  Nem volt egyszerű feladnunk, főleg a sok “érdekes” kérdés miatt. Ennek ellenére nagyon élveztem, hogy tudok másoknak segíteni és a problémamegoldó képességem is rengeteget fejlődött. Persze a vicces szituációból sem volt hiány.

Munkát követően a szabadidőmben lényegében azt csinálhattam, amit akartam és szerencsére volt lehetőségem számos koncerten és nappali programot részt venni. A nulladik napon kedden Dzsúdló fellépésén vettem részt, amit iszonyatosan élveztem, hiszen hiszen ő az egyik kedvenc előadóm. Aznap este viszonylag korán lefeküdtem, mert azért elfáradtam a sok program hatására. A szerdai napon legelőször meglátogattam a Pécsi Egyetemisták standját, hiszen ők is kint voltak a fesztiválon és már nagyon hiányzott a csapat. A magazin stábja természetesen hozta a formáját, jobbnál jobb feladatokkal kedveskedett az érdeklődők számára, emellett az Arcok és a Nagykövetek interjút is készítettek a fesztiválozókkal.

Azok akik bekövették a Pécsi Egyetemisták Instagram oldalát, ingyen fröccsel olthatták a szomjukat. Lehetőség volt Fröccspong Bajnokságra is jelentkezni, profi sminkesünk Gabi pedig csak fantasztikus fesztiválsminket készített mindenkinek. Mellettünk a Pécsi Tudományegyetem strandja volt, ahol nagyszerű ajándékokat lehetett szerezni és csillámtetoválást is kérhettek a fesztiválozók.

A civil téren egyébként reggel 10-től este hatig egyetemek, illetve egyéb szervezetek standjai látogathatták meg az érdeklődők. Én szinte az összeset megnéztem a barátaimmal, ugyanis amellett, hogy érdekes információkat tudhattunk meg, számos nyereményre és ajándékra szert tettünk. Az biztos, hogy napszemüvegben illetve tornazsákban nem lesz hiányom egy ideig. Idén a strand a fesztivál területén kívül helyezkedett el, így külön kisvonatok szállították ingyenesen oda az embereket. Itt is volt lehetőség nyereményeket szerezni, ugyanis az Zyntern sátorban több munkahely is kitelepült és kvíz kitöltésével lehetőség volt ajándékokra szert tenni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pécsi Egyetemisták (@pecsi_egyetemista) által megosztott bejegyzés

Szerdán csak éjféltől kezdtem meg a műszakomat, így előtte kihasználtam, hogy este szabad vagyok. Számos koncerten részt vettem, az este nagy részét a HÖOK party sátorban töltöttem a legjobb barátnőmmel, ahol Lil G,  T-Danny és KKevin koncertjét élveztük. Mindhárom előadó zenéitnagyon szeretem és jól ismerem, így szinte kívülről fújtuk az összes számot.

Csütörtökön miután magamhoz tértem a munka okozta fáradtságból, a Bagossy Brothers Company és Scooter koncertjét élveztem. Mindkét együttest nagyon szeretem és élőben különösen jó volt őket hallgatni. Az utóbbi a hozzá megszokott hatalmas bulit csinált, míg az előbbi az érzelmes dalszövegeivel belopta magát a közönség szívébe. Mivel pénteken délután hattól éjfélig dolgoztam, nem nagyon tudtam fellépésen részt venni, azonban Nemazalány és Szofi koncertre azért kiugrottam kicsit.. Mind a két lány odajött a fellépés előtt az információs pulthoz és még szelfit is volt lehetőségem készíteni velük. Személyes tapasztalat alapján állítom, hogy nagyon aranyosak és rendkívül tehetségesek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pécsi Egyetemisták (@pecsi_egyetemista) által megosztott bejegyzés

Abban mind egyetérthetünk, hogy a szombati nap volt a legfelkapottabb a fesztivál életében. Aznap lépett fel a Margaret Island, a Follow the flow, Majka és Curtis és persze Florida is. Az amerikai rapper fellépésre voltak a legtöbben kíváncsiak, ugyanis rengeteg száma vezette a toplistákat sok sok évig. A szerencsének és a barátaimnak köszönhetően az első sorból élvezhettem a koncertjét, ami fantasztikus volt hiszen annak ellenére is leírhatatlan volt az a hangulat, mikor csupán pár méternyire láthatod az egyik kedvenc előadódat, koncert végén lehetőséged van szelfizni a vendégfellépővel is. Vasárnap tízkor ért véget a fesztivál, azonban én még délig dolgoztam, így a fesztiválozók távozása után is láthattam a bontási munkákat.

Becskei Enikő, a Pécsi Egyetemisták egyik Arca is megosztotta velem a tapasztalatait:

“Nagyon jól éreztem magam, még ígyis, hogy legfőképp dolgozni voltunk. Vicces volt nézni napközben a szinte aznapos szenvedő fesztiválozókat, akik estére  úgy feltöltődtek, mintha nem is történt volna semmi. Halott Pénz tetszett nekem a legjobban, bár csak az utolsó számra értem oda, de  végre  eljutottam egy koncertjükre. Este a dj-k nagyon jók voltak, csak 3-4 körül kezdődtek az ilyen kattogós zenék és meglepően azokra is tudtam bulizni ahhoz képest, hogy utálom.

Hozzátenném, hogy józanul vittem végig a fesztivált és igen, lehet ilyet is.”

Nehéz néhány szóval jellemezni a múlt héttel kapcsolatos érzéseimet. Talán a legjobb szó a hála és a meglepetés. Hálás vagyok azért, hogy promóter lehettem és dolgozhattam a fesztiválon. Ezáltal rengeteg új embert ismerhettem meg és nem mellesleg beleláthattam a szervezési feladatokba is Meglepetés pedig az volt, hogy sokkal felszabadultabb voltam, mint más bulikon. Nagyon örültem, hogy sok ismerőssel találkoztam és azt éreztem, hogy jó helyen vagyok.

Köszönöm szépen mindenkinek akik emlékezetessé tették a 2021-es EFOTT-ot!  

Ne feledjétek, csak szabadon!                                                                             

1 thought on “Így éltem meg az EFOTT-ot szervezőként és fesztiválozóként

Comments are closed.