váltó

Dobogóért küzdött a magyar váltó, de lecsúsztak róla

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A magyar férfi 4×100-as gyorsúszó váltó erős teljesítményt nyújtott a budapesti vizes világbajnokságon, de végül az ötödik helyen végzett. Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián a döntőbe jutott, Holló Balázs pedig a nyolcadik helyen végzett. 

A csalódást keltő eredmény ellenére a magyar csapat biztosan arra törekszik majd, hogy a jövőbeni versenyeken visszavágjon.

Az 50 méter pillangó első magyar érdekeltsége Szabó Szebasztián volt, aki 22.91-es idővel harmadik lett az elődöntőben, ami az ötödik helyre volt elég. Ő a vasárnapi döntőben lesz versenyben az éremért. Caeleb Dressel szintén az első elődöntőben szerepelt, és 22.35-ös idővel az első helyen végzett. Az amerikai sprinter jelenleg világcsúcstartó 100 méter pillangón, és ő az esélyes a vasárnapi döntőben az aranyéremre.

Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük Katie Ledecky nagy eséllyel indul az arany felé. Az úszó világbajnoki rekordot úszott, 3:58,15-ös kimagasló eredményével.

váltó

A 200 méteres vegyesúszásban Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma is a második futamba került. Hosszú hatalmasat sprintelt az elődöntőben, a délelőtti idejét megjavítva 2:10.72-es idővel a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. Sebestyén a 14. helyen végzett. Teljesítményük eredményeként Hosszú továbbjut a döntőbe, ahol vasárnap este akár éremesélyes pozíciót is kiharcolhat magának. Hosszú a célba érkezés után kissé elbizonytalanodhatott, hogy eredménye elegendő lehet-e a döntőre, azonban később lelkesen integetett az örömmámorban fürdő közönségnek. Sebestyén számára ez csalódást keltő eredmény volt, de vigasztalhatja, hogy mindent beleadott.

A 400 vegyesen Holló Balázs egyéni legjobbjával kvalifikálta magát a döntőbe, de a fináléban lemaradt, és nyolcadik lett (4:15.17). Talán a reggeli teljesítménye jobban húzta a falhoz, ugyanis akkor 4:10.87-et úszott, amit, ha döntőben sikerült volna hoznia, akkor a negyedik helyre lett volna elég. A francia versenyző, Leon Marchand hatalmasan ment, ugyanis nagyon közel került a több, mint egy évtizede tartó világcsúcshoz, amelyet Michael Phelps ment. Azonban csalódottságra semmi oka nincs, mivel Cseh László 4:04.28-as Európa csúcsát megdöntötte. 

A férfiak 4×100-as gyorsváltója  a kora esti szakaszban volt érdekelt, ahol a magyar sorrend a délelőtti elődöntőhöz képest változott.

A döntőben Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd és Milák Kristóf állt rajthoz, Milák 3:11.24 perccel végzett. A váltó szoros versenyt futott, a magyar csapat végül a hatodik helyen végzett.

Az első nap után biztosan állíthatjuk, hogy több fiatal, jövőben nagy karriert befutó úszó mutatkozott be. Több ország fiatal keretje is megállta a helyét és tudta tartani a tempót a klasszis úszókkal. Vajon mit tartogatnak számunkra a következő napok? Tartsanak velünk! 

Képek forrása: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.