Ezekkel a filmekkel és sorozatokkal indul útjára a DC új filmes univerzuma

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

2022 végén a DC Studios élére új vezetőket neveztek ki, hogy leheljenek ismét életet a Detective Comics gyengélkedő filmes részlegébe. James Gunn és Peter Safran párosa az elmúlt hónapokban egy olyan moziverzum megteremtésén dolgozott, amely új alapokra helyezve meséli el a DC hőseinek és gonosztevőinek történeteit. Január 31-én a stúdió végül nyilvánosságra hozta, az elkövetkezendő években milyen filmekre és sorozatokra számíthatunk az új DC filmes univerzumtól.

FILMEK

SUPERMAN: LEGACY

Ezzel a filmmel indítja útjára a DC Studios az új filmes univerzumot, de nem egy újabb eredettörténetre kell számítanunk. A James Gunn által írt történet egy olyan Clark Kent kalandjait meséli el, aki próbálja egyensúlyba hozni kryptoni származását és földi mivoltát. Értelemszerűen Henry Cavill nem tér vissza Superman szerepében, egyelőre viszont még nem ismert, ki játszhatja el az Acélembert. A film várhatóan 2025. július 11-én kerül majd az amerikai mozikba.

THE AUTHORITY

A második bejelentett mozi rögtön egy csapatfilm lesz, eddig a vásznon még nem látott karakterekkel. A csapat a képregények lapjain 1999-ben mutatkozott be, Warren Ellis és Bryan Hitch tálalásában, egyelőre kérdéses, milyen felállásban mutatkozik be a gárda. 

THE BRAVE AND THE BOLD

Ismerős lehet a cím, hiszen animációs sorozat is futott ilyen alcímmel, nevezetesen a Batman: A bátor és a vakmerő. Ez a projekt Grant Morrison képregényei alapján fog elkészülni és ismét egy teljesen új Sötét Lovag lesz a középpontban, aki a fiával, Damian Wayne-el, vagyis Robinnal együtt veszi majd fel a harcot az éppen aktuális gonosz ellen. James Gunnék elmondása szerint nagy hangsúly kerül az apa-fia kapcsolatra is. Amit még tudni lehet, hogy az itt elmesélt történet az új Supergirl filmnek ágyaz meg.

SUPERGIRL: WOMAN OF TOMORROW

Supergirl karaktere a sorozatok világában nem ismeretlen, de nagyvásznon eddig csak egy alkalommal, 1984-ben szerepelt. Most egy önálló filmmel igyekeznek a DC-nél pótolni a hiányosságokat, melyben Tom King füzeteit veszik majd alapul. Gunn és Safran szerint a karakter ezen változata “sokkal-sokkal hardcore-abb” lesz, mint eddig bármelyik mozgóképes adaptációban. 

SWAMP THING

A Mocsárlény is ismerős lehet azoknak, akik a DC sorozatokat figyelemmel követték. Meglepő lehet, de a karakter már kapott önálló filmet a ’80-as években Wes Craven rendezésében. A mostani alkotás is hasonlóan sötétnek ígérkezik, várhatóan egy horrorfilmet kapunk majd. 

ELSEWORLDS

Készülnek majd olyan filmek is, amelyek nem lesznek része az új moziverzumnak, ezeket a stúdió az Elseworlds szekción belül jelenteti meg. Ilyen lesz a The Batman – Part II, amely a Robert Pattinson féle Batman történetét folytatja és 2025 október 3-án érkezik. Egy évvel ezt megelőzően viszont már beülhetünk a Joker: Folie à Deux-re, melyben Joaquin Phoenix mellé csatlakozik Lady Gaga a főszerepben. Továbbá egy, az új kánonon kívüli filmről lehet tudni, egy új Superman sztoriról, melyben nem Clark Kent lesz a főszereplő, hanem egy afroamerikai fiatal, aki hasonló történettel rendelkezik. 

SOROZATOK

WALLER

Nem sokan maradnak az eddigi DC-s stábból, de Viola Davis ismét eljátszhatja majd Amanda Waller szerepét. Ő az a kormányzati vezető, aki a különböző szuperhőscsapatok toborzásáért felelős. A sorozat a tavalyi Peacemaker széria után veszi majd fel a fonalat. 

CREATURE COMMANDOS

Ebben a sorozatban az Öngyilkos Osztaghoz hasonló csapatot kapunk, akik Amanda Waller megbízásából kell, hogy minél extrémebb bevetéseken vegyenek részt. Ami viszont a széria különlegességet adja, hogy animációs sorozat lesz.

BOOSTER GOLD

Érdekes vígjátéksorozatnak ígérkezik a Booster Gold, amelynek a főhőse egy időutazó, aki a jövőből hozott eszközöknek hála tud szuperhősként tevékenykedni a mi jelenünkben. A karakter most kap először komolyabb szerepet mozgóképes adaptációban, de korábban a Smallville-ben már szerepelt. 

LANTERNS

A Zöld Lámpás Hadtest két hőse Hal Jordan és John Stewart ebben a sorozatban egy sötét rejtélyt kell, hogy megoldjanak. Az inspirációk között szerepel a True Detective is, vagyis egy feszült krimire készülhetünk.

PARADISE LOST

Trendi lett a sorozatiparban Trónok Harca szerű sorozatokat gyártani és ezzel most a DC Studios is megpróbálkozik. A Paradise Lost Themüszkira szigetén játszódik, ahol az amazonok élnek, akik között Wonder Woman is felnőtt. Ez a széria viszont a Csodanő születése előtt játszódik, és megismerhetjük, miként működik a csak nőkből álló társadalom.

film

Ezekkel a filmekkel és sorozatokkal készül tehát 2025-től a DC Studios. Izgalmas ötletekkel állt elő James Gunn és Peter Safran, mi kíváncsian várjuk miként alakulnak ezek a projektek.

Mit gondoltok, kik lehetnek azok a színészek, akik az új Superman és Batman bőrébe bújhatnak?

Black Adam kritikánkat olvastad már?

képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5

1 thought on “Ezekkel a filmekkel és sorozatokkal indul útjára a DC új filmes univerzuma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük