https://pemonline.hu/?p=35053&preview=true

Bíbor szívek: Így vélekednek a színészek

+1
4
+1
0
+1
4
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

Mindannyian ismerjük a romantikus filmek kliséit: amerikai származású szereplők, szinte hibátlan külső, néhány jól elhelyezett érzelmes dal és megis született a tökéletes produktum. Ha a film a Netflixre készült, akkor egy izmos marketingkampányt mögé rakunk és máris a toplistát uraljuk. A Bíbor szívek (Purple Hearts) című romantikus film erősen arra hajaz, hogy a már kitapasztalt recept szerint készült. 

Sofia Carson: ,,Nem akartunk ítéletet mondani”

A filmet Elizabeth Allen Rosenbaum rendezte, aki Carsonnal dolgozott együtt a Perfekcionisták című filmben. A Bíbor szívek magyar cím egyfajta tételmondat is, ami jelzi a néző számára, hogy nem teljesen sablonos filmmel fog találkozni. Azonban az amerikai cím, a Purple Hearts egy fontos amerikai katonai kitüntetés is. 

„Mindenképpen meg akartuk mutatni a két karakter közötti kettőséget és a hihetetlenül eltérő politikai nézeteiket anélkül, hogy bármelyik oldalra állnánk.”

Bíbor


– mondja a 29 éves Sofia Carson a
The Hollywood Reporternek . „Együttérzéssel és empátiával állunk egymáshoz. A történettel el akartuk mesélni, hogy ha szeretettel viszonyulsz a másikhoz, akkor a szerelem igen erős módon képes a gyógyításra is.”

Carson már 5 éve kapcsolatban állt a rendezővel. Kapcsolatuk a Pretty Little Liars: The Perfectionists forgatásán kezdődött Porlandben. Egyes pletykák szerint, már akkor a forgatáson átadta a forgatókönyv “skiccelt” vázlatát számára. Egyes információk szerint Liz Allen akkor elmondta, hogy nem csak rendezőként és színészként, hanem partnerként is szeretné, ha Carsonnal válna valóra. 

Carson Youtube csatornája egyébként arról is árulkodik, hogy a színésznő már évekkel a szerep előtt is kacérkodott az énekesi pályával. Azonban a Come Back Home c. dal, már közel 5 millió megtekintésnél tart a videómegosztó portálon. 

Július 29-i megjelenése óta a romantikus drámát több mint 150 millió órán át nézték, így 2022 legsikeresebb Netflix-filmje lett, pedig az év fele még hátra van.  

Nicholas Galitzine: ,,Nehéz feldolgozni ezt a visszhangot, ami a kemény munkánk eredménye”

Galitzine több forrásnak megerősítette, hogy a forgatókönyv alapján, nagyon érdekesnek tartotta a karakterét, mivel teljesen más a képernyőn látott figura, mint az összes korábbi szerepe.  

„A kezdetektől fogva nyilvánvaló szerelmi történet volt, de olyan dimenzióban ábrázolták, ami nagyon szokatlan, és olyasmi, amit még nem láttam.”

– mondta a People magazin riporterének.

Bíbor

A képernyőn látott teljesítmény mögé egy kis információ minden Bíbor szívek kedvelőnek, hogy a két főszereplő Zoomon tartott néhány próbát, a forgatás napjáig nem is találkoztak személyesen. Szinte egyből a szerepüket kellett játszani, amelyek között azért volt eléggé érzelmektől fűtött jelenet is. Így kellett a “vásznakra” vinni az érdekházasságot és a határokon átívelő, szinte robbannó emóciókat is. 

Galitzine elárulta, hogy a film forgatása közben meghalt a nagymamája, ami szerinte „hihetetlenül katartikus élmény” volt, ahogy eljátszotta a film néhány nagyobb kihívást jelentő jelenetét. A film széles körű támogatottsága miatt a rajongók már egy másik filmben reménykednek. Míg Galitzine a Netflix zöld jelzését tartja szem előtt, azt mondja, hogy a támogatás a világot jelenti számára és a szereplők számára.

BíborA színész eléggé bizalomgerjesztően válaszolt, mintha már utalna is egy még homályban levő munkára.:

”Meglátjuk, mi lesz, az a biztos”

– boncolgatta Galitzine a folytatás lehetőségét.

„Még privátban is viccelődünk azon, hogy mi lesz, és hogyan lehetne esetleg folytatni a történetet, mert a forgatókönyvnek jónak kell lennie. Ennek értelmesnek kell lennie. Működnie kell. Sokféleképpen mehet, és mi megvárjuk, és meglátjuk, ez a helyes lépés. De nagyon jó látni, hogy az emberek egy második részt is kérnek.”

Bíbor

A két főszereplő a háttérinformációk figyelembe vétele nélkül is kimagasló teljesítményt nyújtott. Viszont láthatjuk-e a közöttük kibontakozó érzelmek folytatását a jövőben, vagy ez egy soha véget nem érő történet lesz? Az majd elválik, viszont mindenesetre, emberek millió csodálják Galitzine és Carson románcát a Netflix portálon. Ha még nem láttad volna, bátran nézd meg Te is, ha pedig igen, mond el a véleményed róla. 

Képek forrása: Netflix