Bejelentkezés és beiratkozás egyetemre

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az első egyetemi félévetek megkezdéséhez elengedhetetlen lépés az adott félévre való bejelentkezés és beiratkozás. Mutatom, hogy zajlik a folyamat, tartsatok velem!

Sok más, egyetemmel kapcsolatos ügyhöz hasonlóan – mint például a kollégiumi jelentkezés – a bejelentkezés és a beiratkozás is a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül zajlik le. Ahhoz, hogy megkezdhesd a tanulmányaidat, hallgatói jogviszonyt kell létesítened. Ez a beiratkozással fog létrejönni, amit csak a megadott időszakban lehet megtenni, ezért érdemes figyelni a kar honlapját, illetve a beérkező e-maileket, nehogy lemaradjatok róla.

bejelentkezés

Hol találom a felületet a Neptunban, milyen adatok kellenek?

Az Ügyintézés fülnél a Beiratkozás/Bejelentkezés címkére kattintva találod meg a szükséges oldalt. Az űrlap kitöltése során különböző adatokat kell majd megadnod, a folyamat meggyorsítása érdekében készítsd a következő irataidat előre magad mellé: TAJ kártya, adóigazolvány, személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, illetve kelleni fog még a bankszámlaszámod is. Érint a kérvény további adatköröket is: személyes adatok, állampolgársági adatok, elérhetőségek, finanszírozási és egyéb nyilatkozatok. A sikeres kitöltést követően a ’kérvény leadása’ gombra kell kattintanod. Ezt követően a beiratkozási lapot nyomtasd ki és írd alá. A beiratkozási laphoz csatolni szükséges a megadott dokumentumok másolatát, például személyi igazolványét vagy lakcímkártyáét.

A beiratkozási folyamat lezárásaként a fent említett dokumentumokat és a beiratkozási lapot el kell juttatnod a Tanulmányi Hivatalba/Osztályra. Ezt megteheted a gólyatáborban, regisztrációs napon vagy postai úton is, de a részletes információkért keresd fel a karod honlapját!

A beiratkozási lap aláírásával az állami ösztöndíjas finanszírozási formában felvételt nyert hallgatók nyilatkoznak a képzés sajátos feltételeinek tudomásul vételéről. Az önköltséges finanszírozási formában felvételt nyert hallgatókkal pedig megállapodást köt majd az intézmény, amelyről a későbbiekben értesítik őket postai úton. 

Fontos, hogy akkor is iratkozzatok be, ha passziválni szeretnétek az első féléveteket, különben a felvételi határozat érvényét veszti, és beiratkozni csak új felvételi eljárást követően tudtok majd.

Amennyiben valamivel megakadtatok, keressétek fel bátran karotok Tanulmányi Osztályát, illetve a Központi Tanulmányi Iroda munkatársait!

bejelentkezés

Sok sikert kívánok mindenkinek!

Forrás: 1, kiemelt, kép1, kép2

 

1 thought on “Bejelentkezés és beiratkozás egyetemre

Comments are closed.