Az ETK oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A felnőtté válás egyik legnehezebb része, hogy jó döntéseket hozzunk. Saját tapasztalatból tudom, hogy rettentően nehéz eldönteni, melyik városban, melyik egyetemen, melyik karon és melyik szakon szeretnénk továbbtanulni. A legtöbb nagyvárosban ugyanis megtalálható például a gyógytornász, ápolás, dietetika, mentőtiszt és már a rekreációszervezés szak is. Ahhoz, hogy egy kicsit könnyebb legyen a választás, megkérdeztem pár oktatónkat, hogy miért ajánlanák Nektek a PTE ETK-t, esetleg Ők miért választották Pécset és az egyetemet.

Dr. Raposa L. Bence – Alapozó Egészségtudományi és Analitikai Laboratóriumi Kutatóközpont, egyetemi adjunktus, kutatásfejlesztési koordinátor

Most is a PTE ETK-t választanám! A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán nem csak egy szakmát, végzettséget kapnak, hanem egy életre szóló hivatást is. A Karon megszerzett alapdiploma nagyon széleskörű elhelyezkedési, továbbtanulási lehetőséget biztos végzett hallgatóink számára legyen szó akár a versenyszféráról, akár az akadémiai életútról. Pécs a régió kulturális ékszerdoboza, melyben mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget. Amennyiben Pécset és az #ETKcsaládot választja bizton nem fog csalódni!

Berta Gábor – Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézet, szakoktató

Azt gondolom, az a színes egyetemi élet, a város fekvése, szépsége, a kulturális lehetőségek, amit a hallgató itt tapasztal, nagyon vonzó tud lenni. Az Egészségtudományi Kar magas szakmai színvonalú oktatással, egyedülálló szimulációs háttérrel rendelkezik, amely garantálja, hogy magasan kvalifikált szakembereket bocsájthatunk a pályára. Jó alapot kapnak a hallgatók ahhoz, hogy tanulmányaikat folytatva megszerezzék a legmagasabb tudományos fokozatokat is. Az itt megszerzett diploma lehetőséget teremt a biztos elhelyezkedésre, a tanulmányok folytatására. Speciális képzéseink újabb lehetőségeket kínálnak az érdeklődők számára.

Dr. habil. Rétsági Erzsébet – Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet, címzetes egyetemi tanár

Miért Pécs?

Alföldi vagyok az is maradok örökké. De amint betettem a lábam Pécsre, „Meglátni és, megszeretni egy pillanat műve volt” (Joseph Heller, 1961).

Miért a PTE ETK?

Mert közel 43 évnyi testnevelő tanári (gyakorlatban, ill. tanárképzésben) eltöltött munkám céljainak és eredményeinek további elmélyítésére kaptam lehetőséget az ETK-n, a rekreációelmélet és gyakorlat tantárgyak oktatásával.  Úgy érzem nem sikertelenül.

Rekreációszervezős hallgatóim soha nem okoztak csalódást! Döntő többségük okos, intelligens, nyitott, a szakma iránt érdeklődő fiatalok, akik nemcsak a saját boldog életükre gondolnak, hanem másokra is! Erről csodálatos REKREÁCIÓS PROJEKTEIK/PROGRAMJAIK készítése áll bizonyítékul. Sajnos csak magunk között láthatjuk! Miért is? Amíg nem lesz központi téma a magyar lakosság életminősége- függetlenül a lakosság szociokulturális és egyéb különbségeitől- addig nem leszek, mint oktató és nem lehetnek a hallgatók boldogok, mert ez a szakterület hazánk életminősége szempontjából kiemelkedően fontos.

Dr. habil. Járomi Melinda – Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet – intézetigazgató-helyettes, egyetemi docens

Több mint 20 éve vagyok gyógytornász. A mai napig nagyon szeretem a munkámat, mert minden nap hoz valami újdonságot, valami kihívást és sikerélményt. A gyógytorna nagyon változatos: különböző életkorú emberekkel (gyerekekkel, felnőttekkel), betegekkel, egészségesekkel, sportolókkal foglalkozunk. A munkánk során megmutatjuk, hogy a jól tervezett mozgással mennyi minden javítható, gyógyítható.  A PTE ETK-n a gyógytorna sokszínűségét és mozgásterápiában rejlő lehetőségeket mutatjuk meg hallgatóknak.

Gyócsiné Varga Zsófia – Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet, szakoktató

Tíz évvel ezelőtt mikor először átléptem az Egyetem kapuját, tudtam, hogy valami új és izgalmas dolog vár rám. Ma már oktatóként visszanézve, nem is választhattam volna jobban. Miért? Mert az egyetemi éveim alatt rengeteg élménnyel, emlékkel és tudással gazdagodtam. Ha Te is szeretnél hallgatója lenni egy olyan Karnak, ahol lehetőséged van számos új ismeretet szerezni, elmélyülni a tudományos munkában és mellette részt venni közösségépítő programokban, akkor itt a helyed. Ha a jövődet az egészségtudomány területén képzeled, gyere és jelentkezz az ETK-ra és légy részese az ETK családnak!

Dr. Elbert Gábor – Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet, egyetemi adjunktus

Hogy miért válassza egy gyerek Pécset és az ETK-t?

Mert itt azon vagyunk, hogy mindenki megismerje saját magát és megtalálja az igazi útját az életben. Ha a sportszakmában, akkor ott: volt tanítványaink között van, aki egyesületi elnök, van, aki szakszövetség főtitkára, akad profi futball klubnál technikai igazgató, sokan dolgoznak különböző szinteken a Decathlon rendszerében is, de olyan diákunk is van, aki egy futócipőmárka Kelet-Európai főnöke lett… Ha egészen máshol találod meg magad, az sem baj, csak legyél boldog! Mi ebben segítünk az ETK-n: van cukrászunk, színésznőnk, de még kamionsofőrünk is. S nekünk az is nagy élmény, amikor a jelenlegi diákjaink, a volt diákjanikhoz mennek szakmai gyakorlatra. Ha Te is a boldog életre vágysz, köztünk a helyed!

Ha gondolkoztok azon, hogy első helyre tennétek a PTE ETK-t, ne habozzatok! Legyetek Ti is az #ETKcsalád tagjai!

Amennyiben még szükségetek lenne pár érvre hallgatói szemszögből, hogy miért válasszatok minket, kattintsatok ide, illetve ha kíváncsiak vagytok arra, milyen az élet az ETK-n, itt olvashattok róla. Ha pedig más Karok is érdekelnek titeket, itt mindent megtaláltok.

1 thought on “Az ETK oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett!

Comments are closed.