https://pemonline.hu/?p=34135&preview=true

Igaz történet nyomában -Anna Beam

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Korábbi cikkemben már írtam egy filmről, ami igaz történetet dolgoz fel, ha nem olvastad volna, még akkor azt ide kattintva olvashatod el. Ha érdekel egy olyan film, ami igaz történetet dolgoz fel akkor tarts velem ebben az írásomban.

Vajon van olyan ember, akinek nem futott már át a fejében az a gondolat, hogy tényleg léteznek csodák? Ha léteznek csodák, akkor „Ki vagy mi felelős érte”? Cikkem témája egy 2016-ban megjelent Mennyei csodák című film, mely pontosan a korábban feltett kérdést dolgozza fel és mutatja be, hogy ha csak egy kedves gesztussal, akár egy-egy kedves szóval, odafigyeléssel, de vannak csodák a mindennapjainkban is.

Miről is szól a film?

Egy átlagos család életét ábrázoló kép kockákat látunk. Azonban a család középső lánya a 10 éves Anna súlyos beteg lesz. Az orvosok ételintoleranciára – pontosabban laktózintoleranciára- később pedig refluxra gyanakodnak. A család mondhatni, hogy küzd az orvosok véleménye ellen, hiszen Anna édesanyukája Christy érzi, hogy lányának komolyabb problémája 

Habár sikerül a diagnózist felállítani, nem könnyű út áll a család előtt. A 10 éves kislánynak teljes alhasi elzáródása van. Azonnali operációt kell végezni a lányon. Habár sikeres volt a műtéti beavatkozás, kiderül, hogy sajnos ezzel nincs vége mindennek. Ugyanis Annabel egy súlyos bélmozgás-rendellenességben szenved. Ez azt jelenti, hogy a fiatal lány teste nem tudja feldolgozni az ételt.

Ezzel a hírrel megkezdődik az az ördögi kör, ami sajnos most is jelen van az egészségügyben: a szinte vége láthatatlan várólisták sora, ugyanis a terület legjobb orvosához igencsak hosszú várólista vezet.

A családnak nem elég, hogy a várakozással is meg kell küzdene, de nem könnyű felfogni és feldolgozni, hogy míg az időpontra várnak egy időben egy másik élő és érző ember halálát várják, hogy a beteg családtag jobban lehessen.

Történet
Christy úgy dönt, hogy véget vet a telefonálgatásoknak és a várakozásnak, lányával Bostonba a gyermekkórházba utazik, azzal a reménnyel, hogy valamilyen csoda folytán Dr. Nurkó fogadni tudja őket. Habár ez alkalommal még nem sikerül ”bejutniuk” a rendelőbe, egy későbbi telefonhívás által mégis sor kerül a konzultációra valamint a vizsgálatokra is.

Elkezdődnek a kórházi kezelések, 6 hetes kontroll vizsgálatok, csak azért, hogy Anna a lehető legjobb ellátást kapja és a lehetőségekhez mérten ”teljes” életet élhessen, jobban legyen. 

Ahogyan telik az idő Anna nővérével a házuk mellett lévő fa egy ágára mászik fel. Egy váratlan és szinte lehetetlen szituáció történik meg. A 10 éves kislány három emeletnyit zuhan a fa belsejébe. Senki nem tudja, hogy a kislány él-e és ha igen, milyen sérüléseket szenvedett… Több órás munka után eszméletlenül, horzsolásokkal a kezén és az arcán, de kiemelik a fa belsejébe zuhant lányt.

Mentőhelikopterrel kórházba szállítják, ahol a kezelőorvos közli a szülőkkel, hogy azok után, hogy Annabel nem szenvedett komoly sérülést és mosolyogva tért magához.

Anna elárulja szüleinek, hogy amikor lezuhant, kilépett a testéből és látta magát kívülről. És beszélt Istennel, aki ”visszaküldte őt”, mert minden rendben lesz és meg fog gyógyulni. Mikor Anna hazatér a kórházból észreveszik, hogy a puffadás, ami mindennapos volt, teljesen elmúlt. 

A következő bostoni kontroll napján Dr. Nurkobel is kimondja azt, amit senki sem hitt volna, Anna teljesen tünetmentes, bár a megmagyarázhatatlan spontán gyógyulásként kerül említésre, mégis el lehet mondani, hogy csoda történt, hiszen azok után, hogy Anna

„… 9 métert zuhant, pont jól ütötte be a fejét és ahelyett, hogy meghalt vagy lebénult volna, meggyógyult…”

Történet

Ki valójában Annabel Beam?

Annabelnél 5 éves korában pszeudo-obstrukció motilitási rendellenességet diagnosztizáltak. A kislány napi 10 gyógyszert szedett. A lány 9 métert zuhant, így már maga az is csoda volt, hogy egyáltalán túlélte az esést. „A baleset után Annabel anyja észrevette, hogy a lánya gyakran nem kér gyógyszert.

Miután visszamentek a gyermek gasztroenterológushoz, az orvos egyszerűen elbocsátotta őt a gondozásából, mondta Christy. “Meggyógyult.””-derül ki az ujvilagtudat.blogspot.com írásából.
Történet

„…A csodák mindenhol ott vannak. A csodákat a jóság táplálja. És néha igazán különös módon bukkannak fel, olyan embereken keresztül, akik éppen csak érintik az életünket, vagy épp igaz barátok által akikre bármikor számíthatunk. A csoda maga a szeretet…”

Források: 1 2 3

 

Képjegyzék: kiemelt 1 2 3