A varázslat itt kezdődik

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

„Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki. De akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van”. Ezt a hála nyelvére is le lehet fordítani, ahogy minden másra is. A hála egy egyetemes törvény alapján működik, ami az egész életed irányítja. A vonzás törvénye értelmében a hasonló a hasonlót vonzza. A vonzás törvényéhez pedig hála kell, aminek a varázsigéje a köszönöm. És hogy ne legyen nehéz beépítened, itt egy 28 napos program rá.

1.nap: Vedd számba az áldásaidat

Reggel mindig az legyen az első dolgod, hogy számba vedd át áldásaidat. Készíts egy egyszerű listát tíz áldásról az életedben, amiért hálás vagy. A hála varázsának ereje attól függ, milyen erős benned az érzés. Ezért a listád minden egyes eleméhez írd oda azt is, hogy miért vagy hálás érte.

2.nap: Varázskő

A Titok című könyvben mutatták be a hálakő gyakorlatát. Egy haldokló kisfiú édesapjáról meséltek, aki keresett magának egy követ, és valahányszor erre a kőre nézett, hálát adott a gyerek egészségéért. A fiú pedig csodával határos módon meggyógyult. A feladat első lépése, hogy keress magadnak egy követ, olyan méretűt válassz, ami kényelmesen elfér a kezedben. Ha megtaláltad, akkor tedd az ágyad mellé, hogy este használni tudd. Este mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a Varázskövet, tartsd a tenyeredben és gondold át az adott nap jó dolgait és keresd meg a legjobb dolgot és mondj hálát érte.

3.nap: Varázslatos kapcsolatok

Válaszd ki a három legszorosabb kapcsolatodat, amelyekért hálás vagy. Ülj le, és gondold végig, hogy mely dolgok miatt vagy leginkább hálás az adott embernek. Tedd ki magad elé a képét, vegyél elő tollat és füzetet és írj le öt dolgot, amelyekért a legnagyobb hálát érzed vele kapcsolatban. 

4.nap: Varázslatos egészség

Az egészség a legdrágább dolog az életben, mégis természetesebbnek vesszük, mint bármi mást. A jelenlegi egészségi állapotod megmutatja, mennyire voltál eddig hálás. Gondolj a különböző szerveidre, testrészeidre és mondj értük köszönetet, hogy jól működnek. Ezután írd fel egy papírra, hogy az egészség ajándéka tart életben és ha a szemed rá talál a papírra, akkor érezz hálát az egészségedért.

5.nap: Varázspénz

Ez a gyakorlat két lépésből áll. Ülj le, és szánj néhány percet arra, hogy visszagondolsz a gyermekkorodra, amikor még egyáltalán nem volt pénzed. Miközben felidézed az emlékeket, hogy milyen volt, amikor mások fizettek helyetted, mindegyiknél mondd ki a varázsigét és érezz hálát. A második lépés, hogy vegyél elő egy ezer forintot, ragassz rá egy öntapadós címkét, és írd rá a következőt: köszönöm mindazt a pénzt, amit életem során kapta. Ha a kezed közé kerül érezz hálát érte.

6.nap: Varázsmunka

Bármi is legyen a munkád, szeretned kell. Nap mint nap örömmel kell munkába indulnod. Ennél ne adj lejjebb! Mielőtt ma dolgozni indulnál, képzeld el, hogy van egy láthatatlan menedzsered, aki mindenhová követ és felírja, ha találsz valamit a munkádban, amiért hálát érzel. A te feladatod az lesz, hogy annyi ilyen dolgot találj amennyit csak tudsz.

7.nap: A negativitásból kivezető varázsút

Válassz ki egy problémát az életedből, amelyet nagyon szeretnél megoldani. Sorolj fel 10 dolgot, amiért hálás vagy ezzel a helyzettel kapcsolatban. Írd le a lista végére a varázsigét.

8.nap: A varázsösszetevő

Az emberek évezredek óta hálát adnak az ételért, és ez az ókori Egyiptomig tekinthető vissza. Gondolj bele hol lennénk étel és víz nélkül? Hányan vannak akiknek ez nem adatott meg? A mai nap folyamán mielőtt bármit ennél vagy innál, szánk egy percet arra, hogy megnézed mit is készülsz magadhoz venni. Magadban vagy akár hangosan mond ki a varázsigét.

9.nap: A pénzmágnes

A hála a gazdagság, a panaszkodás a szegénység. A mai feladat, hogy fogd az összes olyan csekket vagy számlát, amit még nem fizettél be, és vesd be a hála varázserejét. Írd rájuk: Köszönöm a pénzt. És érezz hálát, amiért be tudod őket fizetni. Keress tíz olyan számlát vagy csekket, amelyet már befizettél és írd rá mindegyikre a varázsigét: köszönöm, fizetve.

10.nap: Hints be mindenkit varázsporral

Az ősi spirituális tanítások szerint minden, amit jó szívvel adunk egy másik embernek, százszorosan tér vissza hozzánk. Ezért a javítani szeretnél az életeden, nem csak sürgős, de egyenesen életbevágó, hogy hálás légy másoknak és köszönetet mondj nekik. A mai nap folyamán ezért találj tíz olyan embert, akik a munkájukkal téged szolgálnak. Mondj nekik köszönetet.

11.nap: Varázsreggel

Amikor reggel felkelsz, gondolj arra, milyen kiváltság életben lenni, gondolkodni, örülni, szeretni. Reggelente attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitod a szemed, egészen addig amíg befejezed a készülődést, mondogasd a varázsigét, valahányszor megérintesz vagy használsz valamit.

12.nap: Változást hozó varázslatos emberek

Mindannyian kaptunk már segítséget, támogatást vagy útmutatást más emberektől életünk valamely időszakában. A nap folyamán valamikor keress egy csendes helyet és írd le három olyan ember nevét, akik nagy hatással voltak az életedre. Hangosan mond el mindegyiküknek, hogy miért vagy hálás nekik, és pontosan milyen értelemben változatták meg az életed.

13.nap: Váltsd valóra minden álmod

A bennszülött törzsek százai évezredek óta hálát adnak azért, amit akarnak, mielőtt még megkapnák. Ülj le a számítógép elé vagy vegyél elő egy papírt és tollat. Készíts egy listát a tíz legfontosabb vágyadról, mintha már elérted volna őket.

varázslat

14.nap: Legyen varázsnapod

Ahhoz, hogy varázsnapod legyen, nem kell mást tenned, mint reggel végiggondolni a terveidet, és mindegyikkel kapcsolatban kimondani a köszönöm varázsigét még mielőtt megélted volna.

15.nap: Gyógyítsd meg a kapcsolataidat

„Haragot táplálni olyan, mintha forró szenet markolásznál, azzal a szándékkal, hogy megdobj vele valakit; a te kezed fog megégni.” Válassz az életedből egy nehéz, problémás vagy zátonyra futott kapcsolatot, amelyen javítani szeretnél. Készíts írásos listát tíz dologról, amelyekért hálás vagy az illetőnek.

16.nap: Varázslatos és csodás gyógyulások

A tökéletes egészség velünk született jogunk. Keress három olyan időszakot az életedből, amikor teljesen egészségesnek érezted magad és adj hálát ezekért. Majd gondolj öt olyan testrészedre/szervedre, amelyekkel minden rendben van, ezekért is adj hálát. Ezek után válassz ki egy dolgot, amin változtatni szeretnél. Egy percig vizualizáld, hogy ideális állapotban van a tested része és adj hálát.

17.nap: Varázscsekk

Minden olyan körülmény, amelynek hatására pénzhez jutsz, vagy valami olyasmit kapsz, amit pénzbe kerülne, a te hálád eredménye. A mai gyakorlat, hogy töltsd ki a saját varázscsekked, névvel, pontos összeggel és dátummal. Vedd a kezedbe és képzeld el, hogy a rajta szereplő összegen megveszed azt, amit szeretnél. Legyél olyan boldog, mintha már megkaptad volna.

18.nap: Varázslista

A mai napon megtudod, hogy hogyan támaszkodhatsz még jobban a hálára. Készíts egy listát a problémákról, amikre megoldást keresel és nevezd el varázslistának. Válassz ki három fontosabb teendőt, és képzeld el, hogy megoldják, elvégzik neked őket.

19.nap: Varázsléptek

„Isten ma 86400 másodpercet adott neked ajándékba. Szántál arra akár egyet is, hogy köszönetet mondj neki?” Ebben a gyakorlatban lépsz egyet, és amint a lábad a talajhoz ér, kimondó magadban a köszönöm varázsigét. 

20.nap: Szívvarázs

Ma fókuszáld az elmédet a szíved körüli területre. Hunyd be a szemed és mond ki a varázsigét. Ehhez még szükséged lesz a tíz legnagyobb vágyad listájára, ahol minden elemnél tedd meg ugyanezt.

21.nap: Varázseredmények

A gyakorlat lényege, hogy hálát adsz még mielőtt belekezdenél valamibe. A nap elején válassz három dolgot, amelyek fontosak számodra, majd készíts erről listát, mintha már megtörténtek volna. A nap folyamán pedig tedd ugyanezt három váratlan eseménnyel.

22.nap: A szemed láttára

Ehhez szükséged lesz ismét a tízes listára. Olvasd végig és vizualizáld, hogy már megtörtént az adott dolog, és érezz hálát értük. 

23.nap: Lélegezd be a varázslatot

A lélegzetvétek általában öntudatlan folyamat, nem szoktunk arra gondolni, milyen nagy dolog, hogy van mit belélegeznünk. Éppen ezért ma öt alkalommal állj meg és gondolj erre, majd vegyél öt lélegzetet és érezd át a folyamatot.

24.nap: Varázspálca

Amikor nagyon szeretnék segíteni egy másik embernek, akkor hatalmas erő szabadul fel benned. Az energia pedig oda áramlik, ahová irányítod a figyelmedet. Ma válassz három embert, akit szeretsz és akinek segíteni szeretnél. Ha tudsz keress róluk egy fényképet. Vedd a kezedbe a képet, és vizualizáld, hogy az illető problémája helyreállt. Mond el a varázsigét.

25.nap: Varázsjelek

Ma légy éber és figyelj oda mi történik körülötted. Keress hét varázsjelet, ami arra emlékeztet, hogy hálásnak kell lenned. 

26.nap: Varázsold a hibákat áldásokká

Minden hónapban láthatatlan ajándék rejtőzik. A vonzás törvénye miatt újra és újra elkövetjük ugyanazt a hibát, amíg nem tanulunk belőle. Ha tanulni akarunk, akkor először is felelősséget kell vállalnunk érte. Válaszd ki egy hibát az életedből, ami még most is bánt. Keress tíz áldást, amiért az adott hiba iránt hálát érezhetsz és írd le őket. Két kérdés segíthet: 1. Mit tanultam ebből a hibából? 2. Milyen jó dolgok származtak ebből a hibából?

27.nap: Varázstükör

Változtasd meg az embert a tükörben és megváltozik a világod. Ezért ha megpillantod magad a tükörben, mond ki, hogy köszönöm. Ha bátor vagy, akkor sorolj fel a tükör előtt három olyan dolgot, amiért hálás vagy önmagaddal kapcsolatban.

28.nap: Emlékezz a varázslatra

Minden nap egyedi és különleges, nincs két egyforma. Éppen ezért, vedd számba a tegnap áldásait. Milyen jó dolgok történtek tegnap? 

Ha hálával éled a mindennapjaidat, akkor sokkal könnyebben fogod átvészelni a nehezebb napokat is és könnyebben fogod megvalósítani a céljaidat is. Nem hiszed el? Próbáld ki! Csak 28 nap az életedből és a napi gyakorlással a mindennapjaid részévé válhat. Ez a 28 nap ígyis úgyis el fog telni, miért ne töltenéd hasznosan?

Források: Kep3, Kep1, Képek 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük