https://pemonline.hu/?p=32641&preview=true

A quesadilla

+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A legegyszerűbb nasi, amit tíz perc alatt össze lehet dobni, és minden maradéktól garantáltan megment! Ez a quesadilla, ami lehet sajtos, húsos, zöldséges, tényleg akármit belepakolhatsz. Mutatom, hogy én hogyan készítem a kedvenceim! 

A sajtos quesadilla 

Ez a legegyszerűbb, amit el tudsz képzelni. Két dologból áll: magából a tortillából és rengeteg sajtból. Egy serpenyőt tegyél fel a tűzre és melegítsd azt fel. A tortillád két oldalát pirítsd meg egy kicsit, majd szórd meg annyi reszelt sajttal, amennyit nem szégyellsz! Hajtsd félbe, és addig süsd, amíg meg nem olvad a sajt, majd szeletelheted is fel és fogyaszthatod! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. 

Csirkés quesadilla 

Ha esetleg elkészítetted az előző receptemet, amit itt megtalálsz, és véletlenül maradt belőle egy kicsi, itt egy tipp, amivel feldobhatod! 

Ha még ugyanazon a napon készíted, és nem mosogattad el a serpenyőt, amiben a csirkét sütötted, tökéletes, ha abban készíted el! Így a serpenyőben maradt szaftok, ízek a tortillába szívódnak és nem vesznek kárba! 

A metódus ugyanaz, mint az előbbinél; a tortillát megpirítod, mehet bele a reszelt sajt. Amíg olvadozik, vékonyan szeleteld fel a csirkét, vágj hozzá egy kis salátát, hagymát, paprikát, vagy amit csak szeretnél. Nyisd szét a tortillát, pakold meg a feltétekkel, hajtsd ismét össze és addig süsd, amíg össze nem melegedik! 

Most pedig pár extra feltét, ha van egy kis időd és szeretnél igazán finomat enni!

quesadilla

A legegyszerűbb guacamole

Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom ezt az isteni, gyönyörűségesen zöld feltétet. A következő recept lehet, hogy nem autentikus, de garantálom, hogy finom, és ha egyszer elkészíted, többször is el fogod! 

Egy darab avokádó nagyjából három-négy tortillába elegendő, így számoljátok az adagot. Egy avokádóhoz szükséges fél fej salottahagyma (sonkahagyma), egy gerezd fokhagyma, egy közepes paradicsom a héja nélkül, egy fél lime leve és egy csokor korianderzöld vagy petrezselyemzöld, valamint só és bors. 

A zöldségeket apróra vágjuk, amihez itt találsz egy kis segítséget. Az avokádót egy villával törd össze, add hozzá a felaprított zöldségeket és facsard bele a fél lime levét. Ízlés szerint mehet bele a só és a bors és készen is vagy!

Ezersziget-öntet

Büfékben kapható, mennyei ízű szósz, de mégsem olyan titkos a receptje, mint a herkentyűburgernek, már kész összetevőket kell összekutyulni és meg is kapod az öntetet!  

Egy tálba keverj össze 200 gramm ketchupot és 200 gramm majonézt. Ehhez tegyél 1 teáskanál dijoni mustárt, 1 teáskanál Worchester-szószt és 1 teáskanál citromlevet. Ehhez a keverékhez aprítsunk ízlés szerint zöldfűszererket, én nagyon szeretem bele a petrezselymet és a snidlinget! Egy utolsó kavarás és készen is van!

quesadilla

A legegyszerűbb sajtszósz

Ki ne szeretné az ikonikus, krémesen folyós sárga sajtszószt, amit szinte lehetetlen utánozni, ha a mozik nachos táljaira gondolunk? Ezt a problémát is ki fogom küszöbölni ebben a cikkben, mivel leírom nektek, hogyan kell elkészíteni!

A következő hozzávalókra lesz szükséged: 5 dekagramm liszt, 5 dekagramm margarin, 500 milliliter tej, reszelt cheddar sajt, só, bors és szerecsendió. 

Egy edényben olvasszuk fel a margarint, és tegyük bele a lisztet. Egy habverő segítségével keverjük simára, és pirítsuk addig, amíg kellemes illata, zsemlebarna színe nem lesz. Ha ez megvan, mehet hozzá a tej. Nem kell részletekben adagolni, a titka az, hogy szobahőmérsékletű legyen, és akkor nem lesz csomós! Ha sikerült csomómentesre keverni, mehet hozzá annyi reszelt sajt, amennyit nem sajnálunk (nem lehet túl sokat beletenni). Fűszerezzük még ezen felül sóval, borssal és szerecsendióval, majd készen is vagyunk!

quesadilla
Dressing thousand islands surrounded by ingredients on a table close-up. horizontal

Ezzel a tudással, amivel most felruháztalak Téged, kedves olvasó, bármikor össze tudsz dobni egy kellemes uzsonnát vagy vacsorát, egy íncsiklandó quesadilla formájában. Sok sikert hozzá!

További finom receptekért kövessétek Bence cikkeit!

Az előző receptet itt olvashatjátok el.

Képek: saját, pexels.com