muszaki_pem_most

A pécsi műszaki oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett!

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Az idén felvételiző diákok talán most állnak a legnehezebb döntés, illetve megpróbáltatás előtt. Túl a jelentkezésen, félig átvészelve az érettségit, de még mindig hátra van egy utolsó nagy elhatározás, ez pedig a sorrendmódosítás. Jogosan érezhetitek úgy, hogy bizonytalanok vagytok, hiszen nehéz tudni ilyen fiatalon biztosan, valójában mivel akartok foglalkozni, hol és milyen szakon akartok tanulni. Ebben a döntésben szeretnénk nektek segíteni. Most a műszaki és Informatikai Kart mutatjuk be nektek, az oktatókat kérdeztük, miért választanák most is a PTE-t és miért ajánlják nektek, hogy első helyen jelöljétek a pécsi műszakit. 

Ha szeretnétek még közelebbről megismerni a MIK-et, akkor most elolvashatjátok a karhoz fűződő további cikkeinket, amiben bemutatjuk nektek, milyen is az élet valójában itt a Pollackon, és hogy a hallgatók miért ajánlanák nektek a kart

mik_most_pte

Lenkovics László – tanársegéd – Épületgépész- és Létesítménymérnöki Tanszék

“Szeretnétek tudni, hogy 1990-ben miért a Pollackra jöttem tanulni?

Mert minden haverom oda jelentkezett! Gyermekkorom óta műszaki beállítottságú voltam, tehát nem volt kérdés, hogy műszaki pályát választok. Nagykanizsai születésű vagyok, Pécs sokkal jobban vonzott, mint a főváros, élhetőbbnek és szerethetőbbnek tűnt.  Bár akkor nem ez volt a legfontosabb szempont számomra, de hallottam, hogy Pécsen, a Műszaki Karon van az ország egyik legjobb épületgépész képzése. Épületgépészként végeztem 1993-ban, azóta is itt vagyok, az iparban eltöltött évek után immár oktatóként. A legnagyobb örömmel tekintek vissza az egyetemi éveimre! Egy piacképes diplomát és nagyon sok élményt, emléket köszönhetek Pécsnek és a Műszaki Karnak! Ha most kellene választanom, újra ide jönnék, de ma már nem csak a haverok miatt…”

Pál-Schreiner Judit – adjunktus – Építőmérnök Tanszék

“A pécsi építőmérnök képzés a több, mint ötven évvel ezelőtti indulásától kezdve gyakorlatorientált képzés a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karon. Az oktatók többsége az oktatói- és kutatói munka mellett gyakorló mérnökként dolgoznak a mindennapokban. A hallgatók a karon eltöltött idő alatt modern és egyben barátságos környezetben megfelelő alapokat szerezhetnek a széleskörű építőmérnöki munka elvégzéséhez. Az alap- és mesterképzés képzés mellett 2021. szeptemberében a piaci igényekre reagálva, az országban elsőként indít Közlekedési létesítmények részismereti képzést a PTE MIK. A szakirányú levelező továbbképzés célja az Építőmérnök BSc. vagy a régi típusú főiskolai szakon végzettek számára a Magyar Mérnöki Kamara közlekedési tervezői jogosultságaihoz előírt kreditek megszerzése.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PTE MIK (@pte_mik) által megosztott bejegyzés

Cs. Nagy Géza – egyetemi docens – Gépészmérnök Tanszék

“A középiskolai tanulmányok végét követő- a továbbtanulás irányát meghatározó-, döntés mindenképpen hosszú évekre szól. Ha jó volt, ha kevésbé megfontolt. Az ebben rejlő kockázat minimalizálásának kézenfekvő módja a több tudományterületet átfogó generális tudást nyújtó képzés választása, hiszen további távlatokat nyit a későbbi specializáció irányának kitűzésében, ill. lehetőséget a hibás döntés következményeit enyhítő mielőbbi pályakorrekcióra. Fentiek összegzéseképpen a műszaki-technikai érdeklődésű ifjaknak nyugodt lelkiismerettel ajánlom a gépészmérnök szakot, mint minden mérnöki szakma alapját, amely az évtizedek során rugalmasan építve magába a társtudományok (villamosság, informatika, robotika, mechatronika) alapjait változatlanul jolly-joker szakmaként elismert.

Nyilván nem lesz mindenkiből gépész. Nos, ebben az esetben jelenthet megoldást a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar rendkívül széles képzési palettája, hiszen ennek köszönhetően házon belül, a tanulmányi és életkörülmények drasztikus változtatása nélkül megejthető a szükséges korrekció, vagy folytathatók a tanulmányok MSc szakon, nappali vagy levelező tagozaton.”

Juhász Tamás – tanársegéd – Építőmérnök Tanszék

“Hogy miért jönnék ismét a Pollackra? Jó kérdés, mert igazából még itt sem hagytam. Itt végeztem 11 éve, és azóta itt dolgozom, mint oktató. Talán azért lennék MIK-es, mert összehasonlítva más egyetemekkel itt valahogy emberibb a légkör. Az oktatók próbálják kihozni a hallgatókból a legjobbat és úgy tekintenek rájuk, mintha már azok lennének, akivé válni szeretnének. Hisszük, hogy pozitív visszacsatolással jobban tudjuk motiválni a diákokat.”

Sok sikert kívánok minden felvételiző diáknak! Remélem, tudtunk nektek segíteni a legjobb döntés meghozásában. Bízunk abban, hogy szeptemberben találkozunk!

 

Kiemelt kép forrása:

1 thought on “A pécsi műszaki oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett!

Comments are closed.