pecsi-jogi-kart-ezert-ajanljak-az-oktatok

A PTE ÁJK oktatói ezért ajánlják a Pécsi Jogi Kart a felvételizők figyelmébe!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Minden egyetem más. Az igaz, hogy tanulhat az ember 8 különböző egyetemen Állam- és Jogtudományi karon (vagy hasonló nevűn) jogot és a joghoz kapcsolódó dolgokat, ám a képzés karonként eltér.  Nehéz a döntés, hiszen egyetemi tanulmányok előtt állóként még nem látni bele teljesen az adott kar életébe, ugyanakkor fontos, hogy olyan egyetemet és kart válasszunk, ami lehetőségeiben és stílusában közel áll hozzánk. Épp ezért megkerestem oktatóinkat a PTE ÁJK-n, hogy ők miért pont Pécset ajánlanák egy felvételizőnek. 

Dr. Mohay Ágoston: A pécsi jogi karon kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a tehetséggondozásnak: a szakkollégium és a diákkörök keretében mindenkinek lehetősége van fejlődni és kibontakozni tudományos és szakmai téren előadások tartásával vagy tudományos publikációk készítésével. E szervezetek nem utolsó sorban a hallgatói közösségépítésben is fontos szerepet töltenek be.
A PTE ÁJK kiváló lehetőségeket nyújt hallgatóinak arra is, hogy nemzetközi szemináriumokon és hallgatói konferenciákon vegyenek részt, illetve tanulmányaik egy részét – ösztöndíjjal támogatott módon – külföldön folytassák.

Dr. Szabó Gábor:  A minap névnapi ajándékként jutott el hozzám a 2005-ben a PTE ÁJK-n végzett hallgatók jubileumi évkönyve, aminek készítéséhez anno hasonló felkérést kaptam, nevezetesen azt, hogy kissé laza formában írjam meg az általam (is) oktatott tárgy üzenetét. Azóta sokat változott a felsőoktatás, benne karunk is. Egy dolog nem változott: pécsi joghallgatónak lenni örök élmény. Közösséget jelent, kihívást, soha nem múló emlékeket, kemény küzdelmeket, életre szóló kapcsolatokat. Egy élhető városban, egy hallgatóbarát egyetemen, kiváló oktató kollégákkal, akik nagyon komoly tudományos teljesítményük birtokában várják Önöket. 

Dr. Nochta Tibor: Az, hogy melyik egyetemet választja egy hallgató, sok tekintetben egy életre szóló döntés. A pécsi jogi kar közel egy évszázada a hazai jogászképzés egyik fellegvárának számít. Ez köszönhető a kar közösségteremtő erejének, a magas színvonalú oktató és tudományos munkának, olyan professzoroknak,  tanáregyéniségeknek, hallgatóknak, akik egyedülálló atmoszférát, universitast teremtenek az ország egyik legszebb városában, Pécsett. Válasszák a pécsi jogi kart tehát, ha jó és egész életükre szóló döntést akarnak hozni! 

pecsi-jogi-kar-pecsiegyetemistakmagazinja

Dr. Mészáros Pál Emil: Miért a PTE ÁJK-t válassza egy hallgató? Véleményem szerint a Kar egy „családi hangulatú” hely, ahol a hallgatók és az oktatók egy kis közösséget alkotnak. Hallgatói szempontból nézve az oktatók rugalmasak, a hallgatói érdeket helyezik előtérbe. A tanulmányoktól eltekintve a város miatt tudnám ajánlani az Egyetemet. Véleményem szerint egyedi elhelyezkedése és belvárosa miatt Pécs egy igazi „campus” város, ahol nem kell nagy távokat megtenni azért, hogy az ember akár a tanulás, akár a szórakozás lehetőségeit kihasználja. 

Dr. Szőke Gergely László: A pécsi joghallgatók nálunk a legmodernebb jogi megközelítésekkel találkozhatnak. A PTE ÁJK régóta komoly figyelmet fordít az új technológiák által felvetett jogi kérdések oktatására, legújabban a közösségi oldalak, a mesterséges intelligencia vagy éppen az online oktatás jogi kihívásaira. Az infokommunikációs jogi és médiajogi előadások mellett számos szeminárium keretében mélyedhetnek el a hallgatók ezekben a mindennapjainkban is felmerülő kérdésekben.

Dr. Pál Emese: Ha nemcsak a jog, hanem annak határterületei is érdekelnek, mint például a nők helyzete és szerepe a mai társadalmakban, vagy szívesen megismerkednél olyan módszerekkel, amelyek segítenek Neked megtanulni tanulni, akkor válaszd a pécsi jogi kart! 

Én mint hallgató hasonlóan gondolkodom oktatóinkhoz, a PTE ÁJK nagyon családias, rengeteg lehetőséget biztosít a hallgatóknak, mind szakmai, mind egyetemen kívüli tevékenységekből. Amit az oktatóknak nem írnak le, de azért negyedéves hallgatóként már látom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, ugyanis az oktatói gárda nagyon segítőkész és rendes, érezhetően azonos céllal tanítanak, mint amiért a diákok tanulnak, hogy minél jobb szakembereket képezzenek ki. 

Ha érdekel, hogy milyen az élet nálunk, a jogi karon akkor kattints ide.