A Pécsi Egyetemisták Magazinja a 101.7 Pécs FM-nél járt

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A rádiózás egy különleges műfaj. A műsorvezetők nap mint nap igyekeznek változatos zenei kínálattal és friss hírekkel készülni a hallgatók számára. Az autóban ülve vagy a konyhából hallgatva gyakran olyan érzésünk támad, mintha egy könnyed beszélgetést hallgatnánk, azonban közelebbről megvizsgálva hamar kiderül, hogy a rádiós műsorvezetői szakma munkatársainak is komoly kihívásokkal kell megbirkózniuk. A rádiózás mögött rengeteg felkészülés és összetett szerkesztői munka rejlik: tájékozódniuk kell a körülöttünk lévő aktuális eseményekkel kapcsolatban, felkészülni egy-egy interjúra, és nem utolsó sorban fenntartani a hallgatók érdeklődését.

Az „Itt vagyunk otthon” szlogenről ismert 101.7 Pécs FM rádió 2019 januárjában kezdte meg működését: kezdetben retro dalokat, majd február óta napjaink és az elmúlt 30 év slágereit sugározzák. Munkatársunk Kósz Bence, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki- és Informatikai Karának arca, ellátogatott a pécsi rádió stúdiójába, és interjút készített Molnár Kristóf szerkesztő-műsorvezetővel a rádiós műsorvezetés rejtelmeivel kapcsolatban. A videóból megtudhatjuk, hogy Kristóf hogyan került a szakmába, és mik tartoznak a mindennapi feladatai közé. Bencének lehetősége támadt megtapasztalni, hogy milyen a mikrofon mögött ülni és „rádiós módra” felkonferálni egy műsort. Kristóf többek között megmutatta a stúdiót, a keverőpultot, és arról is mesélt, hogyan állítanak össze a műsorvezetők egy napi műsort. A videóból kiderül, hogy a rádió évente többször is fogad gyakornokokat, illetve mit várnak el az oda érkező tanulóktól. Kristóf arról is beszámolt, hogy a műsorvezetői munka valójában sok lemondással jár, valamint a szakma iránt vágyakozó diákoknak rendkívül kitartónak kell lenniük céljuk elérése érdekében. 

Ha kíváncsiak vagytok, hogy Kristóf milyen válaszokat adott Bence kérdéseire és mit üzen a műsorvezetésről álmodozó fiataloknak, akkor tartsatok velünk, és az alábbi linken tekintsétek meg videónkat:

 

Források: 1,