A Pécsi Bölcsészkar oktatói ezért döntenének most is a PTE mellett!

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara kivételes helyzetben van, ugyanis elhelyezkedésével és színvonalas képzéseivel magához csalogat diákokat nemcsak a Dél-Dunántúlról, hanem az ország egész területéről is. Azonban amikor az elhelyezkedésről van szó, akkor a Pécsett belüli pozícióról is szót kell ejteni, ugyanis ennél jobb helyen nem is lehetne az épület, három kollégium fogja körbe, amelyektől egy kellemes séta beérni, nem kell buszra futni, idegeskedni, hogy lekéssük-e, illetve a bérlettel bajlódás miatt sem kell aggódni. Arról nem is beszélve, hogy boltok, illetve minden, amire egy diáknak szüksége lehet, csupán egy köpésre van.

Rengeteg intézet és szak várja a BTK-n belül a felvételizőket, és érdemes megemlíteni azt is, hogy itt van bizony a nyelvek és kultúrák iránt érdeklődők célállomása is. Az Anglisztika és Germanisztika Intézetek adnak helyet a legnépszerűbb képzéseknek, de ne felejtsük el a Szlavisztika és Romanisztika képzéseket sem, amelyek legalább olyan érdekesek.

Hogy ne csak én koptassam a billentyűzetet, felkerestem oktatókat, akiket a képzésem során megismertem, hogy ők is szóljanak pár szót, miért érdemes ezt a kart választani. 

Dr. Glózer Rita – PTE BTK – Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

A PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik úgy szeretnének elmélyült, magas színvonalú tudásra szert tenni és képességeiket kibontakoztatni, hogy közben nem vesznek el több száz fős évfolyamok arctalan tömegében, hanem kisebb létszámú csoportok tagjaként, közvetlen és személyes tanár-diák kapcsolatok keretei között tudnak tanulni, fejlődni. Pécs és a Pécsi Tudományegyetem emberléptékű társas, szakmai és tudományos környezetet kínál. Az egyetem magasan képzett és elismert oktatói, az oktatást és kutatást segítő infrastruktúrája, a város barátságos és nyitott, multikulturális közege ideális környezet az egyetemi tanulmányaikat és egyben önálló életüket megkezdő fiatalok számára. 

Dr. Cserti Csapó Tibor – PTE BTK – Romológia és Nevelésszociológia Tanszék 

Pécsről sok mindent el lehet mondani, mik a város vonzerői – ezek közismertek: mediterrán hangulat, ezeréves történelem, kulturális sokszínűség, befogadó légkör, természetközeliség, élhető város… – egyszerűbb talán azt mondani, egyedi. A PTE, mint a város egyik legmeghatározóbb eleme külföldi hallgatóival, széleskörű szak- és sokszínű programkínálatával markánsan hozzájárul a város arculatához. A PTE-n belül a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar kínálja a legtöbb képzést, tág spektrumában a bölcsészeteknek és a társadalomról való gondolkodásnak. Nyilvánvalóan ez a sokszínű, befogadó és nyitott világ olyan közeg, amely egy leendő értelmiségi, értő és elemző ember számára inspiráló, személyiségformáló és gondolatébresztő egyben. 

Dr. Maczelka Csaba – PTE BTK – Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke 

Sok egyetemen jártam életemben, és mindenhol azt tapasztaltam, hogy ennél befogadóbb közeget nem nagyon találni, de Pécsen mintha még egy fokkal barátságosabb és emberibb lenne minden és mindenki. Máig emlékszem az első munkanapomra, mindenféle papírokat kellett intézni, amitől normális esetben irtózom – itt meg már a különböző egyetemi hivatalokat járva is jó érzésem lett. Már ezen az első napon is, mint azóta minden szinten és minden helyzetben, rengeteg segítőkészséggel, emberséggel és empátiával találkoztam. Megértettem, miért akar mindenki pécsi lenni.

Dr. Szélpál Lívia – PTE BTK – Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke

Oktatóként és mentorként fontosnak tartom, hogy a hallgatóimat munkatársként, partnerként kezeljem. Számomra a bölcsész lét egy életforma, a BTK pedig egy olyan Kar, amely nyitott, elfogadó, szakmailag inspiráló alkotó közösséget, szellemi műhelyt és minőségi oktatást nyújt a hallgatóknak, akik ezt az életérzést meg tudják tapasztalni. A BTK-t elvégző hallgatók számára több karrierút is nyitva áll, és különböző szektorokban, területeken helyezkedhetnek el, hiszen elemző gondolkodású szakemberekre mindenhol szükség van. Az oktatás mellett a hallgatók több közösségi tevékenységbe bekapcsolódhatnak. A Kar sikeresen működteti a BTK Mentorklubot, melynek oktatói, hallgatói és mentorai a Karrier Irodával és a BTK KarrierPonttal együttműködve segítséget nyújtanak azon hallgatók számára, akik nehézségekkel küszködnek vagy elbizonytalanodtak tanulmányaik folytatásában. Mindemellett a BTK Mentorklub számos rendezvényt szervez a Karon, mint például angol nyelvű filmklubot és társalgási klubot, ChatCsütörtök online Facebook eseményt, valamint csoportos és egyéni mentorálási lehetőségeket, képzéseket nyújt, melyek révén a hallgatók közvetlen vagy közvetett támogatást kaphatnak tanulmányaik előrehaladásához. A BTK Mentorklub elérhetőségét itt találod meg.

Dr. Fekete Tamás – PTE BTK – Angol Nyelvészeti Tanszék

Pécs egy gyönyörű, sokarcú város, ahol mindig van mit csinálni és van hova menni. A PTE az ország egyik legnagyobb egyeteme, ahol nemzetközileg is elismert, komoly kutató- és oktatómunka folyik. A BTK-n rengeteg szak közül választhatnak a felvételizők, és a szakoknak sok külföldi egyetemmel van kapcsolatuk, amiken keresztül számos cserediák-program elérhető, még ezekben a vírusterhes időkben is. A BTK egy sokszínű kar egy sokszínű városban.

Köszönöm szépen az oktatóknak válaszokat, te pedig ne felejtsd, várunk a PTE-n!

Kép forrása:pecsibolcsesz.hu