nyár

A nyár legizgalmasabb sorozatai

+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kifejezetten izgalmasnak tűnik a nyár, legalább is sorozatok szempontjából ez egészen biztosan kijelenthető. Ebben a cikkben azokat a szériákat gyűjtöttük össze, amelyek a legígéretesebbnek tűnnek az előttünk álló közel két és fél hónapban. Mielőtt rátérnénk arra a hat sorozatra, amely idén nyáron a legtöbb izgalmat tartogatja, érdemes szót ejteni azokról a szériákról, amelyek már elstartoltak, vagy akár véget is értek a nyár elmúlt három hetében.

Ez történt júniusban

Végére ért a BBC gengsztersorozata, a Peaky Blinders, melynek záróévada a magyar Netflixen is elérhető lett, miután tavasszal már láthatta az angol közönség. Thomas Shelbyék története viszont közel sem biztos, hogy most fejeződött be, hiszen készül egy Peaky Blinders mozifilm is. A hatodik évadról szóló kritikánkat itt olvashatjátok.

nyár

Június 22-én ér véget a Disney+-on futó Obi-Wan Kenobi sorozat, mely a legendás Jedi mester egy kalandját meséli el, 10 évvel a Sithek Bosszúja történései után. A viszonylag félresikerült Boba Fett Könyve után kellemes meglepetés lett a sorozat, mely az előzménytrilógia kedvelőinek sok kellemes pillanatot fog okozni. 

nyár

Jelenleg is fut a The Boys harmadik évada, amely hasonlóan humoros és elborult, mint az előző két felvonása az Amazon szuperhősös sorozatának. A nézők és a kritikusok is szeretik, nem is véletlen, hogy a gyártó már be is rendelte a negyedik évadot. 

nyár

Hat kiemelkedő sorozat idén nyárra

Érdemes viszont előretekinteni, hiszen ezen a nyáron még sok izgalmas sorozat, illetve új évad érkezik. Mi most hat kiemelkedő címet hoztunk el, amelyeket a legjobban várunk. 

Esernyő Akadémia 3. évad

A Netflix egyik legsikeresebb exkluzív sorozata, az Esernyő Akadémia idén nyáron folytatódik két évnyi szünet után. A szuperhősös sorozat újabb évadja is érdekes sci-fi elemekkel fog operálni, az időutazás után most alternatív univerzumok kerülnek a főszerepbe. Az amerikai kritikusok pozitívan írnak az új szezonról, többek szerint az eddigi legjobb évadot sikerült elkészíteni.

Itt: Netflix

Mikor: június 22. – Egyszerre minden epizód

Westworld 4. évad

Idén már az HBO Max felületén láthatjuk a disztópikus sci-fi sorozat, a Westworld újabb szezonját. Az öntudattal rendelkező androidokat felvonultató széria ezúttal a készítők szerint egy sötét ödüsszeia során azzal foglalkozik, milyen sors vár az érző életre a Földön. Emellett azt is megerősítették, hogy szerepet kap egy, az 1930-as évek amerikai maffiavilágát idéző, androidokkal teli park is.  

Itt: HBO Max

Mikor: június 26. – Hetente egy epizód

Stranger Things 4 Vol.2

Nagyszerűre sikerült a Stranger Things negyedik évadának első fele, kritikánkban is csupa dícséretet kapott a Duffer testvérek sorozatának legújabb felvonása. A sztori izgalmas és fordulatos, a látványra és a hangulatra sem lehet panasz. Az évad második felére is sok izgalom maradt, kíváncsian várjuk miként sikerül megállítani a széria eddigi legfélelmetesebb gonoszát, Vecnát. 

Itt: Netflix

Mikor: július 1. – Egyszerre mindkét epizód

Better Call Saul 6. évad második fele

Hét év után befejeződik a Breaking Bad spin-off sorozata, a Better Call Saul, amelyben a pályakezdő Saul Goodman, vagyis Jimmy McGill került a középpontba. A sorozat hasonlóan színvonalas volt, mint az elődje, egyesek szerint sikerült is felülmúlnia a világ talán legjobbjának számító Breaking Bad-et. Egyrészt nagyon várjuk, miként zárják az alkotók a sorozatot, másrészt viszont sajnáljuk, hogy végére ér az egyik legzseniálisabb sorozatos világ.  

Itt: Netflix

Mikor: július 11. – Hetente egy epizód

She-Hulk: Attorney at Law

Újabb Marvel sorozat érkezik a Disney+ felületére, melynek a magyar címét biztosan nem írjuk le. Ebben a szériában Bruce Banner unokatestvére, Jennifer Walters kerül a főszerepbe, aki ügyvédi hivatása mellett megpróbálkozik a szuperhősködéssel is. Akárcsak Hulk, ő is képes egy magas, izmos, zöld teremtménnyé válni, aki nemcsak a bíróságon igyekszik az igazságot szolgálni. Ugyan az előzetes nem volt 100%-ig meggyőző, biztos, hogy nem egy sablonos szuperhőssorozatot kapunk. 

Itt: Disney+

Mikor: augusztus 17. – Hetente egy epizód

Sárkányok háza

2019-ben véget ért az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb sorozata, a Trónok Harca, a széria univerzuma viszont most kezd csak kinyílni. Az érkező spin-off sorozatok közül elsőként a Sárkányok háza debütál, mely 200 évvel az alapsorozat előtt fog játszódni. A Targaryen-házról szóló sorozatban a látvány is kiemelkedő lesz, ígéretek szerint eddig nem látott mennyiségű sárkány bukkan majd fel. 

Itt: HBO Max

Mikor: augusztus 22. – Hetente egy epizód

Mi ezeket a sorozatokat ajánljuk nektek az idei nyárra. Ti melyiket várjátok a legjobban? Ha esetleg a ti kedvencetek kimaradt, írjátok meg nekünk!

képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

1 thought on “A nyár legizgalmasabb sorozatai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.