5_erv_a_pte_ttk_mellett

5 érvem a PTE TTK mellett

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Már csak alig egy hónapod maradt arra, hogy életed legjobb döntését meghozd, és ha eddig nem tetted, a PTE TTK-t helyezd a felvételi sorrended legtetejére, ha pedig ott van, ott is maradjon! Miért merem ezt ilyen biztosan kijelenteni? Azért, mert tapasztalatból beszélek, ugyanis tavaly ilyenkor én is a te cipődben jártam, és bizton állíthatom, hogy a lehető legjobb választás volt a Természettudományi Kar! Azonban, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, szeretnék 5 érvet bemutatni, hogy megadjam neked a kezdőlökést!

1. A sokszínű képzési paletta

Őszintén mondhatom, hogy nem sok olyan helyen jártam, ahol ennyire sokféle emberrel találkozok minden egyes nap. Ez persze a hallgatók egyediségéből is következik, de ami igazán színessé teszi a közösséget, az a szakok sokasága egy fedél alatt. Képzeld csak el, áll előtted néhány ajtó, és mindegyiken bepillantasz: az egyiket kinyitva egy laboratórium képe tárul eléd, amint a leendő kutatók sürgölődnek kémcsövekkel és mintákkal a kezükben, míg egy másik küszöbénél láthatod, ahogy a sportolók szó szerint hajszolják álmaikat hatalmas kitartásukkal, vagy éppen a csillagokat kémlelik, egy harmadik ajtó mögött pedig robotokat programoznak a jövő „matinfósai”. Itt nem fogod azt érezni, hogy nem találod a helyed, hisz tanulmányaid során egy kicsit mindenbe belekóstolhatsz és a tudományterületek hosszú sorát ismerheted meg!

5_erv_a_pte_ttk_mellett
5_erv_a_pte_ttk_mellett

2. Család a #ptecsalád-on belül is

Szinte már-már klisének számít a sokszor emlegetett családias légkör, viszont igaz, ami igaz: az egyetem egyben az otthonod is lesz. Itt nem csak egy vagy a sokból, hanem egy egyéniség, aki a közösség értékes tagja. Az oktatók nemcsak nagy szakértelmüket adják át változatosabbnál változatosabb módon, hanem az összetartozás érzését, a csapatmunka fontosságára is felhívják a figyelmet. Ezekre kitűnő lehetőséget biztosít a rendkívüli gyakorlatorientáltság, amely a komolyságát megtartva mégis a legizgalmasabb, legemlékezetesebb pillanatokat és élményeket nyújtja mindamellett, hogy a választott pályádat minden mélységében megismerheted. Nem véletlenül mondják, hogy a PTE-s diploma igazi ajánlólevél, hiszen a mögötte álló tudás nem kétséges! Ha kíváncsi vagy, hogy a kar oktatói miért döntenének most is a PTE mellett, akkor keresd Bereghszászy Anna írását!

3. Izgalmas hallgatói élet

Nos, erről aztán lehet mit mesélni! De a mese kevés… Ezt bizony át kell élni! Életed egyik legnagyobb kalandja lesz a kampuszon töltött idő, mindez kezdve már a 0. lépéssel, amit a gólyatábor jelent! Nem véletlenül mondják, hogy a fiatalkorod egyik leghatalmasabb bulijaként tartod számon örökké… Ne hagyd ki!Ám a gt után sincs megállás, ez csak a kezdet, és ami utána következik, az sem lesz unalmas, a TTKeddekkel indítva a sort! A TTK HÖK tagjai rengeteg időt és energiát töltenek azzal, hogy minél több programmal örvendeztessék meg a hallgatókat, erről részletesebb leírást Varsányi Dorka cikkében találhatsz, amelyben elmeséli nektek, hogy milyen is az élet a Természettudományi Karon!

5_erv_a_pte_ttk_mellett

4. Varázslatos kampusz

Személy szerint úgy gondolom, hogy mindegyik kampusz nagyon hangulatos, ám az én szívemhez a legközelebb a TTK  áll rejtélyes folyosóival és a Botanikus kert hangulatos ösvényeivel. Már az első pillantás a főbejáratra elég is ahhoz, hogy kedvet kapj a felfedezéshez. Jó környezetben jól lehet tanulni, nem igaz?
A kampusz egy hatalmas botanikus kert területén található, amely rengeteg szépséget rejt. Az órák között tehetsz egy jóleső sétát, ha elvonulnál kicsit a nyüzsgő élettől, de ha egy kicsit a dzsungelben szeretnéd érezni magad, akkor a legjobb helyen jársz, sőt bizton állíthatom, hogy a miénk a legszebb fekvésű atlétikai pálya!
Ezek mellett jól szituált a kar, könnyen megközelíthető és gyalogos távolságból elérhető a Jakabhegyi, illetve a Boszorkány úti Kollégium és a belváros.

5_erv_a_pte_ttk_mellett

5. A város: szerelem első látásra

Pécs olyan, akár egy ékszerdoboz, rengeteg kincset rejt, amelyek arra várnak, hogy valaki felfedezze őket. Valóságos lehetőségek tárháza, ahol egy perc sem jut arra, hogy az unalom egyáltalán az eszedbe jusson. Rengeteg esélyed nyílik arra, hogy igazán kibontakozhass és megtaláld önmagad. A mediterrán hangulatú Széchenyi téren az előadások után ejtőzni egyet, elmerülni a Zsolnay negyed mágikus világában, túrázni a Mecsekben, meghódítani a Tettyét… Ez csak néhány példa arra, mi vár rád, ha a PTE TTK-t az első helyen jelölöd!

Ha eddig kétségeid voltak a döntést illetően, akkor remélem, hogy segítettem neked egy kicsit abban, hogy ezek eltűnjenek, megerősítettelek döntésed helyességében! Tudom, hogy nehéz, hiszen ez nem kis dolog, de csak ismételni tudom magam: dönts bárhogy, a PTE-vel nem jársz rosszul!

 

 

Források: kiemelt kép, kép1, kép2, kép3

1 thought on “5 érvem a PTE TTK mellett

Comments are closed.