5 érvem a PTE MK mellett – ezért legyél te is eMKás

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A felvételik és a sorrendmódosítás lehetőségének közeledtével, sokatokban megfordul a gondolat, hogy változtatni kéne? És ha igen, akkor miért Pécs? Elsőéves hallgatóként, most 5 érvet hozok nektek arról, hogy miért válasszátok a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karát!

Gyönyörű helyszín

A Művészeti Kar épületei a Zsolnay Kulturális Negyed területén helyezkednek el, ami önmagában is olyan érzést kelt, mintha egy mesebeli világban sétálgatnánk. Pécs egyik nevezetességéről van szó: A Zsolnay-gyár öthektáros területén helyezkedik el, a megüresedett épületeket átalakították, ezekből lettek a zene- és képzőművészeti karok épületei. Gyönyörű, misztikumot sugalló szobrok, műemlékek, és egy park is található ezen a részen. Minden évszakban más és más szépsége kerül előtérbe ennek a különleges atmoszférájú helynek. Aki a pécsi MK-ra jár, minden nap élvezheti a remek helyszín adta lehetőségeket. Szó szerint művészettel vagyunk körülvéve.

Közösség

Mint ahogy ez lenni szokott, ezeken a karokon sokkal kevesebb a hallgatók létszáma, ami eleve megelőlegezi a családias légkört. Mindenki ismer mindenkit, és ugyan én még csak az első évemet töltöm itt, azt is félig online, de az iskolában töltött kevés idő alatt is láthattam – és tapasztalhattam -, hogy szorult helyzetben is milyen összetartóak tudnak lenni itt az emberek, és tényleg közösségként léteznek. Azt gondolom, ez az egyik alappillére annak, hogy jó emlékekkel és élményekkel gazdagodjunk az itt töltött évek során.

mk_5_erv

Csordás Erika (alias Era) 

Aki legalább egyszer már betette a lábát a ZMI épületébe, biztos vagyok benne, hogy Erát és a büfét soha nem felejti el. A büfé egy olyan anomália itt, amit örökre a szívedbe zársz. Egy olyan hely, ahol önfeledten nevethetsz, és ahol egy nehéz nap után is biztosan mosolyogni fogsz. A csodás hangulat katalizátora pedig nem más, mint Era, aki az MK szíve és lelke. Nélküle biztosan nem lenne ennyi jókedv, humor és önirónia, szinte elképzelhetetlen lenne nélküle az itteni élet. De jól vigyázz!! Ha nem tartasz be bizonyos íratlan szabályokat, és többszöri figyelmeztetés után sem vagy hajlandó alázattal Eránk elé járulni, esedezve eme csodás asszony kegyelméért, könnyen lehet, hogy egy anyagcsere serkentő készítmény porállagú formáját találod a kávédban. Teljesen véletlenül. Én szóltam… Csak semmi komolyság…

Ugye. 

mk_5_erv

Mediterrán pezsgés

Biztosan sokan kiemelték már, de én sem mehetek el amellett, hogy Pécs városa milyen gyönyörű. Igazi diákváros, tele programokkal, lehetőségekkel, tele élettel. Itt állandó a pezsgés, a mediterrán hangulat pedig csak hab a tortán. Kirándulóhelyekben sincs hiány, de van szuper mozi, színház, múzeumok, kávézók, kocsmák is, tehát minden jó egy helyen. Forgalmas a város, itt mindig történik valami. Nagyon élveztem év elején felfedezni a helyet, mikor idejöttem, és örültem, hogy az országnak ezen a részén mindig melegebb van. Ha ezt az egyetemet választod, biztosan hozzátesz az élményhez ez a csodaszép város.

 

Fejlődés és önismeret

Aki művészettel foglalkozik és ezt tanulja, az tudja, hogy soha nincs megállás. Mindig van hová fejlődni, mindig van új cél, aminek az eléréséig hosszú út vezet. Olyan ez, mint egy hosszú utazás, aminek a célállomása nem egy másik személy, nem egy hely, hanem te magad vagy. Az egész egy nagy önismereti labirintus. Az egyetem mindig más, azt mondják. Persze az ember akkor látja csak tisztán és érti meg mire gondoltak a nála tapasztaltabbak, mikor bekerül. Először furcsa, mert sokkal önállóbbnak kell lenni, és saját magadért felelsz. És ez az, amiből a legtöbbet lehet tanulni, ez az, amit ha időben megértesz és beleállsz, akkor szépen lassan elszállít téged a céljaid felé. Lehetőséged van arra, hogy megerősödj, hogy felkészülj a jövőre. Ebben itt támogatókra lelhetsz barátok és tanárok formájában. A lényeg az, hogy ezek alatt az évek alatt sok változáson fogsz keresztül menni, de ha jól időzítesz, és nem sajnálod rá az időt és a munkát, a leghálásabb pont az évekkel későbbi önmagadért lesz neked. 

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, és elgondolkoztál azon, milyen lehet pécsi egyetemistának lenni. Várunk szeretettel!

Kép forrása: 1