5 érvem a PTE KTK mellett – Amiért Te is Pécsiközgázos akarsz lenni!

+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Jelenleg hatodik féléves, Pénzügy és számvitel szakos hallgató vagyok a Közgazdaságtudományi Karon, így bátran mondhatom, hogy már sok mindent tapasztaltam az egyetemi éveim alatt. 

A többi Karon is kiemelték, hogy az online oktatás színvonala hihetetlenül magas, személy szerint nem éreztem hátrányát annak, hogy nem tudtunk bejárni, mert az oktatóink igyekeztek minden tananyagot az online térben is ugyanúgy leadni, mint azt a jelenléti oktatás során tennék. 

A Közgazdaságtudományi Karon 7 alapszak közül választhatnak az érdeklődők. A tanulmányaink elején hasonló tárgyaink vannak, de ahogy haladunk előre a képzésben egyre több szakspecifikus kurzust kell teljesítenünk, így kapunk egy olyan széles tudást, amit a leendő munkahelyünkön kamatoztatni tudunk. Egy közgazdász diploma nagyon hasznos lehet azoknak, akik gondolkoznak saját vállalkozásban, ugyanakkor azoknak is, akik nem kezdenének saját üzletet, de szívesen dolgoznának a gazdasági szektorban.

Fotó: KTK

Közösségi terek

Habár jelenleg nem tudjuk kihasználni az épületben található közösségi tereket, a Kar gondoskodott róla, hogy amint visszatérünk, még a réginél is szebb, kényelmesebb kuckók fogadjanak minket. Ezeken a helyeken barátságok mélyülhetnek el, egyedül vagy közösen tanulhatunk, sőt a csoportmunkák megoldására lényegesen szimpatikusabb ez a helyszín, mint bármilyen online felület. Személy szerint én azért preferálom ezeket a kis tereket, mert úgy érzem, hogy jó hely elvonulni a gondolataimmal és két óra között jó itt megpihenni.

Alkalmazható tudás

Az a tudás, amit a Közgazdaságtudományi Karon kapunk, azt a célt szolgálja, hogy a leendő munkahelyünkön alkalmazni tudjuk. Minket gondolkodni tanítanak meg, ez azért fontos, mert így kiemelkedőek leszünk a munkaerőpiacon. Az az ismeret, amire szert teszünk azt a célt szolgálja, hogy értékesek leszünk a vállalat számára, érdekük megtartani minket. 

Közösség tagja lehetsz

A Közgazdaságtudományi Karon számos szervezet működik. Az ilyen közösségek azt segítik, hogy könnyebben lépjünk át a felnőttek világába. Rengeteget tanulhatunk, illetve számos barátságot is köthetünk. Az egyetemi barátok nagyon fontosak, tanulmányaink során számíthatunk rájuk, a későbbi években az ilyen kapcsolatok hasznosak lesznek a karrierünk során. 

Én a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium tagja vagyok. Engem a JPKSZ-szel kapcsolatban leginkább a teljesíthető kurzusok és a közösségi élmény fogott meg. Azoknak, akik az egyetemi éveik alatt ki szeretnék használni a lehetőségeket, nagyon is ajánlom, hogy egy szervezet tagjai legyenek, mert így tudja kihozni a maximumot az KTK-án eltöltött időből. 

A Fészek a Közgazdaságtudományi Kar lapja, a szerkesztőségben hallgatók vannak épp ezért mindenki találhat a cikkek között az érdeklődésére valót. A Karton Network felel a fényképekért és videókért az eseményeken.

Számos szervezet közül választhattok, és így megtalálhatjátok a kedvetekre valót, azt, ahol a leginkább hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozhattok.

Szaknapok és Osztályfőnöki órák 

A karon az oktatók szívügyüknek tekintik, hogy jól érezzük magunkat. Természetesen az előadások és gyakorlatok a tanulásnak vannak szentelve, de órán kívüli programokat is szerveznek. A különböző szakok félévente szoktak szervezni szaknapokat, amikor érdekes előadásokat hallgathatunk meg, volt hallgatók mesélik el életpályájukat, amit pedig egy csapatos vetélkedő követ. Ennek során a jelenlévő tanárok beszállnak egy adott csoporthoz és ők segítik a munkát. A versenyen nem kicsi a tét, a győztesek plusz pontot kaphatnak a megadott tárgyakból. Amikor egy-két keményebb tantárgy is megjelenik a listán, még több a jelentkező, aki bízik abban, hogy az adott félévben ő lehet a nyertes csapat tagja. 

Idén egy rendhagyó online osztályfőnöki óra is volt a pénzügy és számvitel szakos hallgatók számára abból az okból kifolyólag, hogy ha bármi kérdés van a tanulmányokkal kapcsolatban, megválaszolják azokat. Illetve számos gólya is becsatlakozott, akik sajnos nem tudták még a jelenléti oktatást kipróbálni, így nekik a barátszerzés, közösségi élmény nem volt még megadható. 

Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ

Az eddigi pontok is azt mutatták, hogy a hallgatók érdekeit helyezik előtérbe. A Karon üzemelő TehetségPont is éppen ezért alakult, az oktatók igyekeznek érdekes előadásokkal bővíteni a tudásunkat, szélesíteni a látáskörünket. Ezen órák workshopokként működnek, kíváncsiak az emberek véleményére, egyfajta beszélgetés, vita is kialakulhat, de minden téma más stílust kíván. Az alkalmak különlegessége idén az volt, hogy nem csak a közgázosok, hanem külsősök is látogathatták az online alkalmakat. 

A TehetségPont a nehezebb kurzusokra felkészítést kínál, sőt mentorok is elérhetőek a félév alatt, hogy a tanulást segítsék azoknak, akik lemaradtak, vagy csak egy kis támogatásra szorulnak, hogy felvehessék az egyetemi tempót.

Forrás: 1, 2, 3, 4, A képek forrása a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Facebook oldala, illetve honlapja.

1 thought on “5 érvem a PTE KTK mellett – Amiért Te is Pécsiközgázos akarsz lenni!

Comments are closed.