5 érvem a PTE BTK mellett

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Gimnazistaként könnyű elveszni az egyetemek rengetegében, hogy az általunk választott szakot melyik egyetemen tanuljuk. Egyik hely jobban hangzik, mint a másik és én abban szeretnék segítséget nyújtani, hogy miért a PTE BTK a legjobb választás.

Nekem szerencsém volt, mert hamar megtaláltam a számomra megfelelő szakot, így már csak azt kellett eldöntenem, hogy melyik egyetemet jelöljem az első helyen. Több nyílt napra is elmentem és ott döntöttem el igazán, hogy a PTE lesz a hely, ahol tovább szeretnék tanulni.

  1. Légkör

Kisvárosi gimnáziumba jártam, ahol mindenki ismert mindenkit, egy-egy kedves arc mindig jött velem szembe a folyosón. Számomra fontos volt, hogy ne vesszek el a sok idegen között, a PTE BTK tökéletes választás volt, mert bár csak 2 hónapot járhattam jelenléti oktatásban az egyetemre, sok mindenkit sikerült megismernem. Szeretem, hogy nem érzem magamat teljesen egyedül, elveszve, mert valakihez mindig tudok segítségért fordulni, még az online oktatás során is.

  1. Oktatók

A szabadon választható óráim miatt nemcsak a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékről volt lehetőségem megismerni az oktatókat, hanem más szakokról is. A legtöbben segítőkészek és empatikusak, mert bár már nem a gimnázium biztos falai között vagyunk, ahol az osztályfőnökünk fogja a kezünket, de mindannyiunknak van egy-két oktatója, aki a szívéhez közelebb áll és bátran tud hozzá fordulni segítségért. 

  1. Szórakozási lehetőségek

A pécsibölcsészek egyik kedvenc szórakozóhelye a Szenes Klub, ami a BTK épületében található. Erről a helyről indult el a Kispál vagy a 30Y is, így komoly történelmi múltat élt meg már a bánya. Míg nappal csendesebb a hangulat a Szenesben, addig hétfő este megtelik bulizni vágyó fiatalokkal, akik jó zenék és ismerős arcok között tombolhatják ki magukat. 

  1. Két óra közötti kikapcsolódás

A BTK területén található a hatalmas Botanikus Kert, amit két előadás között könnyedén ki lehet használni. Alkalmas egy kellemes sétára vagy akár csendes elvonulásra is egy-egy vizsga előtt. Továbbá az említett Szenes Klub este szórakozóhelyként funkcionál, de napközben bármikor betérhetnek a hallgatók és tanulhatnak, elfogyaszthatják az ebédjüket (mert bizony még mikró is van!) vagy csak kikapcsolódhatnak jó zenék társaságában. Mindezek mellett az éhség soha nem várhat, az épületen belül található egy étterem, így két óra között is könnyedén belefér egy gyors ebéd, hiszen az épületet sem kell elhagyni. Ráadásul nemcsak az ételek finomak, de a kávé is, ami egy nehéz napon életmentő tud lenni. 

  1. A város

Végzős gimnazista koromban amikor az egyetemek között vacilláltam fontos szempont volt az is, hogy melyik városban szeretnék 3-5 évet tölteni. Pro és kontra érveket állítottam fel magamnak, hogy könnyebb legyen meghoznom a döntést és a PTE mellett szólt, hogy Pécs sokkal közelebb állt a szívemhez, mint a főváros. Szeretett egyetemi városunknak olyan hangulata van, amit soha másra nem cserélnék el. Szeretem, hogy a Széchenyi téren mindig zajlik az élet, ott gyűlünk össze a szaktársaimmal és indulunk útnak egy-egy buliba, a Király utcában pedig mindig van mit megcsodálnom. Amikor pedig a városközpontból elmegyek a Zsolnay Negyedbe, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékre, akkor érzem, hogy megérkeztem. 

Mindezen érvek mellett megéri a PTE BTK-t választani, mert a #ptecsalád valóban létezik. Az összekovácsolódás már a gólyatáborban megkezdődik, ahova úgy érkezel, hogy alig ismersz valakit, de úgy távozol, hogy alig várod, hogy a közös élmények gyűjtését folytassátok az új barátaiddal.

Gólyaként alig vártam, hogy elkezdjem első egyetemi évemet, most pedig, a második félévem végéhez közeledve azt érzem, hogy mindent megadnék azért, hogy szeptemberben jelenléti oktatásban kezdjünk, és valóban átélhessem, hogy milyen pécsibölcsésznek lenni. 

Köszönöm a segítséget Török Bálint történelem-informatika osztatlan tanár szakos hallgatónak, aki felsőbb évesként javasolt néhány ötletet. 

 

Forrás: 1.

Képek forrása: 1. 2.