5 érvem a pécsi MIK mellett

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Rengeteg érvem van, hogy miért érdemes valakinek a PTE-t választania. Viszont ahogy már megszokhattátok, csak 5 érvet hozok most, hogy miért pont a Pécsi Tudományegyetem Műszaki- és Informatikai karát érdemes választanotok.

1. A város

Pécs egyszerűen hihetetlen. A város tele van szebbnél szebb “turistalátványosságokkal”, elég csak egyszer végigsétálni a Király utcán, és máris beleszerettél a városba. A távok nagyon rövidek tudnak lenni, ha jó helyen laksz, szerintem minden fontos cél maximum fél óra buszozást vesz igénybe, emellett sok-sok emelkedő van, amely megedzi az embert főként, ha síkságról jött. Rengeteg szórakozási lehetőség is elérhető a városban, mint például.: éttermek, kocsmák, mozik, rendezvények és fesztiválok. A MIK épülete is egy szép-szép magas dombon helyezkedik el, így a napi kardio egy része is letudható, főleg, ha többször is be kell menni, de a kevésbé mozogni vágyókat is megnyugtatom, ugyanis körülbelül fél óránként egy busz felvisz odáig.

2. Duális képzés, állásajánlatok

Több szakunknál is lehetőség van duális képzésre. Erre a képzésre jelentkezők, már a 2. szemesztertől a diplomáig neki láthatnak a karrierjük építésének, emellett természetesen juttatást is kapnak. Sok pozitív érv szól még emellett, mint például: kapcsolatok teremtése a későbbiekre, egy-egy vállalat működésének alaposabb kiismerése, szakmaspecifikus felkészítés nyújtása és korszerű technológiák megismerése. Dolgozhatsz akár nagyobb cégeknél is, például a BIOKOM, E.ON, IT Services Hungary Kft.. Általában az első három napba vannak tömörítve az órák, így a többi napokon a munkával tudnak foglalkozni. De ha esetleg nem ilyen képzésre jelentkezel, akkor se kell aggódnod, a kar Facebook oldala folyamatosan bombáz minket állásajánlatokkal, amelyekre bárki jelentkezhet, így biztos állást és plusz tudást kapva.  

érv

3. Családias légkör

Ha egy új környezetbe kerül az ember, nyilván kissé feszeng és fél attól, hogy mi lesz, ha nem tud beilleszkedni. Megnyugtatlak, az ismerkedési lehetőségek végtelenek, hiszen a felvételedet követően az érettségis facebook csoportok meg fognak őrülni, így, ha ott körülnézel, máris megismerhetsz pár embert, de ha ez a lehetőség nem játszik, akkor ott lesz a gólyatábor is, ha még ez se jó, akkor se csüggedj! Hisz még hátra lesz minimum egy BeléPTEtő Gólyatréning, egy matek felkészítő is akár, és még rengeteg program. Én az egyik legjobb barátnőmet úgy ismertem meg, hogy a matek felkészítőn odamentem hozzá egy lánnyal, azzal a szöveggel, hogy “Jöttünk barátkozni!” és kész. A félelem felesleges, hiszen valaki mindig lesz, akivel megtalálod a hangot. Nem mellesleg, ha a későbbiekben elakadsz, vagy csak nehézségbe ütközöl a tanulmányaiddal, a felsőbb évesek és a szaktársaid is szívesen segítenek majd mindenben (ha tudnak persze!).

4. Pályázati és ösztöndíj lehetőségek

Az egyetem számos támogatást nyújt! Bemutatok egy-kettőt, amelyek elmaradhatatlanok. Albérlet támogatásra is van lehetőség, hiszen a kollégiumok sajnos/nem sajnos meghatározott férőhelyesek, de nem kell kétségbe esned, ha esetleg nem vettek fel, ugyanis az egyetem támogatást nyújt a következő félévben azok számára, akik lemaradtak a kollégiumról. Rendszeres Alaptámogatás is elérhető elsősök számára az első félévben, ha a szociális helyzeted megfelel a kiírásnak. Emellett a “Jutalmazzuk a (női) kiválóságot!” címszó alatt szakonként kiválasztanak egy frissen felvételizett embert, aki aktív félévvel kezdi meg az egyetemet, és megjutalmazzák egy egyszeri összeggel. 

5. Elérhető árak mindenki számára

A kollégiumok és az albérletek is bőven a megfizethető ár kategóriákba tartoznak, így senkinek sem kell búsulni, ha például nem jön össze a kollégium (albérlet támogatás is ott lesz). Annyit megígérhetek, hogy bárhol is laksz, rá fogsz jönni, hogy az olcsó és kuponos ételek mennyire finomak, és hogy a víz is finom, ha nincs más. Plusz több étterem is gondol a diákokra, így sok helyen elérhetőek a diákkedvezmények és menük. Természetesen a kajáldákon kívül a szoláriumok, konditermek, mozik, színházak, múzeumok és sok más helyek is gondolnak a diákokra. (Ha ügyesen csinálod a vásárlásokat, akkor hónap végére még a kocsmázásra is bőven marad pénzed, de azért fogadni nem szeretnék veled.)

érv

Ha pedig érdekel, hogy Bence a MIK arca mit gondol karunkról, akkor nézd meg a videót is!

1 thought on “5 érvem a pécsi MIK mellett

Comments are closed.