5 érvem a KPVK mellett

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Annyi érvet tudnék hozni, de most csak a top 5-öt szeretném nektek bemutatni. Számos lehetőség adódik a karon. De miért is érdemes elsőként megjelölni, vagy miért érdemes ezért a karért sorrendet módosítani? Ez a cikk, ez bizony pontosan erről fog szólni. Ne menjetek sehova, mert higgyétek el, megéri elolvasni. Kezdjünk is bele!

  • Folyamatosan fejlődik

Mi sem bizonyítja jobban a kar fejlődését, mint az, hogy a 2020-as évben egy új képzési hellyel bővült? Szekszárd mellett, Pécsen is lehetőség adódott számos diáknak, hogy egy színvonalas képzés részesei legyenek. Emellett még fontos megemlítenem, hogy a 2023-as Országos Tudományos Diákköri Konferenciát szintén a kar által kerül megrendezésre. Mondhatom a saját nevemben, és az egész kar nevében, hogy rendkívül jó érzés egy ilyen folyamatosan fejlődő egyetemi karhoz tartozni, de ez igaz az egész egyetemre is, hiszen a PTE is folyamatosan újdonságokkal látja el a hallgatóit, illetve a jövendőbeli hallgatóit.

  • A szekszárdi borvidék az egész országban ismert

Magyarország egyik történelmi borvidékéről van szó, igen. A Tolna megyei Szekszárd, és dombsága, annak is a legkeletibb részenél fekszik. Nagysága körülbelül 6000 ha, viszont annak kb. 2600 ha területén termesztenek szőlőt. Hasznos információ még, hogy Szekszárdon kívül 14 település tartozik ehhez a borvidékhez. Bizonyára a kar szőlész-borász szak hallgatói előszeretettel élvezik a borvidék adta lehetőségeket, így a gyakorlatok nagy részét könnyen meg tudják oldani ezen a területen. „A Szekszárdi borvidék kiváló hely, hogy a szőlész-borász mérnökasszisztens ismereteket szerezzél és mi ezt lehetővé is tesszük!”- olvasható karunk Facebook oldalán

  • Pécsen is van képzési központ

Valljuk be azért őszintén, hogy aki a PTE-hez tartozik, annak bizony a legjobb érzés az egyetemi élet központjában lenni. De miért is Pécs ez a központ? Az egyetem 10 karból áll, és igen, az összes kar Pécsen van, viszont az is igaz, hogy néhány kar kiterjedt más városokra is. Véleményem szerint a KPVK-nak nagy előnye van abból, hogy két helyen is tud indítani szakokat. 

  • Filmkészítő maraton

Forgass a Földért! címmel 24 órás, nemzetközi filmkészítő maraton a PTE KPVK-n. „Egy Föld, egy film, egy esély” címmel nagyszabású, nemzetközi filmkészítő maraton veszi kezdetét a PTE KPVK-n 2021. április 17-én. Erről tartott 2021. április 9-én a Kar szekszárdi campusa előtti téren sajtótájékoztatót Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja és Kindl Gábor producer, filmrendező, a program főszervezője. Szintén a kar Facebook oldalán olvashatjuk a fenti mondatokat. Nagyon érdekesnek tartom ezt a kezdeményezést, mert valóban fontos, és lényeges témáról van benne szó.

  • Valóra válthatod az álmaid!

Mivel én elsőéves vagyok, ezért nekem a tavalyi évben kellett egy sorsomat meghatározó döntést hoznom. Nálam nem volt kérdés, hogy a KPVK lesz a célom, hiszen a sorrendemben mind a három szak a kar képzései voltak. Első volt a tanító, második az óvodapedagógus, harmadik pedig a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak. Ha szereted a gyerekeket, és szívesen foglalkoznál velük naponta, akkor ezek a szakok teljesen passzolnak hozzád. Ennek ellenére számos másik képzést is megtalálsz a felvi.hu-n. Én azt tanácsolom, ha úgy érzed belül, hogy ezt szeretnéd a későbbiekben csinálni, érzed, hogy akár egész életedben boldog lennél vele, akkor ne várj, hanem váltsd valóra az álmaid. Akár a vidékfejlesztés terén, akár a kultúra terén, vagy a pedagógia terén. Alkoss nagyot, és légy te is tagja az ország egyik legjobb pedagógusképző intézményében.

Ennyit terveztem mára nektek igazából, és remélem megfogadjátok a tanácsom, és a szívetekre hallgattok a sorrendmódosítással kapcsolatban. Kívánok nektek nagyon sok sikert a felvételiben, valamint azt kívánom, hogy találkozzunk szeptemberben!

Források:Kép 1, Kép 2, Kép 3Kiemelt