4 millió beoltott – a nyitás újabb lépcsőfoka

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk az újraindítás tekintetében, hiszen a mai nap folyamán elértük a 4 millió beoltott magyar lakost. Ez az eddigiekhez képest további enyhítéseket jelent, főleg azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Péntek reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában a miniszterelnök arról beszélt, hogy 100 ezer Pfizer vakcinát juttattak el az ország kórházaiba, és a lakosság az EESZT rendszerén keresztül a Sinopharm vakcina mellett erre az oltásra is időpontot tud foglalni. A lehetőséggel nagyon sokan éltek, aminek meg is lett az eredménye, hiszen elértük azt az oltottsági számot, amivel újabb enyhítéseket kaphatunk. Ezek közül van, ami minden lakost érint, ezek a következők:

  • a kijárási tilalom 23:00-ról 24:00-ra tolódik ki
  • boltok este 11 óráig nyitva tarthatna

Számos enyhítés vár azokra, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Számukra megnyílnak a színházak, a táncos-zenés helyszínek, a cirkuszok, a mozik, az edzőtermek, a könyvtárak, a múzeumok, a szállodák, a játszóházak, kalandparkok és vidámparkok, valamint látogathatóak lesznek az egyes sportesemények is. Akik védettségi igazolással rendelkeznek, beülhetnek a vendéglátóhelyek belső tereibe, viszont fontos, hogy amíg nem fogyasztanak, maszkot kell viselniük. Az éttermek és bárok belső tereiben este 11 óráig ülhetnek a védett személyek. A védettségi igazolványokat az egyes helyeken be kell mutatni, ennek ellenőrzése a szolgáltató, vagy az adott hely tulajdonosának a feladata lesz.  A 18 év alatti kiskorúak a rokonokkal védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a fent említett helyeket. A 16-18 év közötti fiatalok oltása egyébként május 10-én fog megkezdődni, a Pfizer vakcinájával.

A tömegközlekedési eszközökön, a közterületeken és a boltokban továbbra is kötelező a maszkhasználat, hiszen ezeken a helyeken nem csak a beoltottak tartózkodnak majd. 

 

1 thought on “4 millió beoltott – a nyitás újabb lépcsőfoka

  1. Visszajelzés: Ilyen volt a 2021 májusa

Comments are closed.