2023 legvártabb videójátékai – Roxforttól a távoli csillagokig

+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Lassan véget ér a játékiparban megszokott januári uborkaszezon és elkezdenek megjelenni a piacon az izgalmasnál izgalmasabb címek. Listánkban azokat a játékokat gyűjtöttük össze, amelyek az idei év folyamán kerülnek a boltokba és a legnagyobb várakozás előzi meg őket. A remakek és a várhatóan a jövő évre csúszó címek kihagyásra kerültek, így nem találkozhattok többek között a The Last of Us PC verziójával vagy az Avatar Frontiers of Pandorával sem.

Hogwarts Legacy

Már egy tavalyi listánkon is találkozhattatok a Harry Potter univerzumban játszódó varázslótanonc szimulátorral, amely viszont a 2022-es év végi megjelenés helyett 2023 elejére csúszott. A Hogwarts Legacy az 1800-as évek Roxfortjában játszódik, ahol egy saját karakterrel kell kitanulnunk a varázslólét alapjait, amellett, hogy segítünk felderíteni egy sötét rejtélyt. Újgenerációs konzolokra és PC-re már február 10-én megérkezik a játék, az előző generációs és a Switch változat csak később érkezik a tavasz, illetve a nyár folyamán. 

játék

Star Wars Jedi: Survivor

2019 egyik legsikeresebb játéka volt a Jedi: Fallen Order, amely hosszú idő után először mutatta meg, milyen is egy igazán kiemelkedő Star Wars játék. A március 17-én érkező folytatás öt évvel az első rész vége után veszi fel a fonalat, a főhős pedig továbbra is az a Cal Kestis, aki a kevés megmaradt jedi egyikeként veszi fel a harcot a Galaktikus Birodalommal. A játékmenet alapjai nem változnak, de újításként érkeznek az új fénykard típusok mellett új erőhasználati stílusok is. Fontos változás, hogy a játék az elődjével ellentétben már PS4 és Xbox One konzolokon nem jelenik meg. PC-n, PS5, illetve Xbox Series X/S gépeken keressétek. 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

A Nintendo Switch konzolok legnagyobb erőssége a kizárólag ezekre a platformokra megjelenő kiemelkedő minőségű exkluzív címek. A 2017-es Breath of the Wild nemcsak a játékosok és a kritikusok imádatának örvend a mai napig, de összeségében a negyedik legeladottabb játék a Switchen. Idén május 12-én végre a folytatás is megérkezik, amely nemcsak a Zelda univerzum történetét bővíti majd ki, hanem a játékteret is. Lehetőségünk lesz ugyanis a főszereplő Linket irányítva egy lebegő szigetekkel tarkított területet is bejárni, amellett, hogy szokásos módon megmentjük a világot. 

Diablo IV

A legendás Diablo sorozat június 6-án újabb számozott résszel bővül PC-n, előző- és újgenerációs PS és Xbox konzolokon. A nyílt világú Sanctuaryt bejárva indulhatunk kalandjainkra, öt különböző kaszt közül választva. A játék története Lilith, Mephisto lányának és Diablo testvérének visszatérésére fog összpontosítani. A fejlesztők ígérete szerint a harcrendszer is komoly újításokon esik át, sokkal véresebb lesz, illetve olyan mechanikák is megjelennek, mint lovas harc. Nem minden tűnik azonban ennyire kifogástalannak. A játék ugyan főként az egyszemélyes gameplayre koncentrál, kötelező lesz folyamatos internetkapcsolattal rendelkeznünk a kalandozáshoz. 

Assassin’s Creed Mirage

Elérkeztünk azokhoz a címekhez, amelyek még nem rendelkeznek fix megjelenési dátummal, de a fejlesztők ígérete szerint idén befutnak a boltok polcaira és a digitális áruházakba. Az Assassin’s Creed széria három év kihagyás után tér vissza egy olyan játékkal, amely eredetileg a 2020-as Valhalla kiegészítője lett volna. Ehelyett azonban a kilencedik századi Bagdadban játszódó Mirage nemcsak, hogy önálló cím lett, de visszatér a széria gyökereihez is. Nem a szerepjáték elemek kerülnek a középpontba, hanem a történetmesélés, a karakterek és a lopakodásra épülő játékmenet lesz a hangsúlyos.

Marvel’s Spider-Man 2

Remélhetőleg bejönnek a Sony elképzelései és idén ősszel tényleg megérkezik Playstation 5 konzolokra a 2018-as Pókember játék folytatása. Sok mindent még nem lehet tudni, de az biztos, hogy a fókuszban a két Pókember, Peter Parker és Miles Morales áll majd, akik közösen, kell, hogy felvegyék a harcot Venommal. Emellett olyan rejtélyes történetszálak kibontására is számíthatunk, mint például az Osborn család drámája. Jelenleg csak a PS5 változatról lehet tudni, de az elmúlt évek trendje alapján nem elképzelhetetlen, hogy pár év múlva majd PC-n is játszható lesz a játék. 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Több, mint 13 éve várnak a játékosok egy újabb S.T.A.L.K.E.R. játékra, és úgy tűnik idén véget ér a várakozás. Az előzetes tervek szerint a játék már tavaly decemberben megjelent volna, azonban az orosz-ukrán háború felülírta az elképzeléseket. Voltak fejlesztők, akik menedéket kerestek, voltak, akik azonban a frontra indultak hazájukat védeni. Volodimir Jezsov, a játék egyik fejlesztője decemberben halt hősi halált a háborúban. A munkát folytató szakemberek jelenleg Prágában dolgoznak a játékon, amely azon az fiktív idősíkon játszódik, ahol Csernobilban 2006-ban egy újabb katasztrófa alakította ki a játék területét lefedő Zónát.

A játékosok egy Stalker, egy hivatásos kincsvadász szerepébe bújnak, aki a Zónába merészkedik, hogy értékes leleteket keressen. A feladat nem ilyen egyszerű, túl kell élni a mutáns lények és más emberek által jelentett veszélyeket. A S.T.A.L.K.E.R. 2 Microsoft exkluzív cím, vagyis csak PC-re és Xbox Series X/S konzolokra jelenik meg, Game Pass Ultimate tagsággal pedig már első nap ingyenesen játszható lesz. 

Starfield

A lista utolsó szereplője is egy Microsoft exkluzív játék, nevezetesen a Bethesda berkein belül készülő Starfield. A játék a 2300-as években egy, a Naprendszerünktől 50 fényévnyire lévő területen játszódik, ahol egy polgárháború utáni időszakban fedezhetjük fel a rendszer több, mint 1000 bolygóját. Saját főhőst készíthetünk a Fallout és a The Elder Scrolls játékokhoz hasonló módon, de karakterünk űrhajóját is mi szabhatjuk testre. A Starfield várhatóan a tavasz végén vagy a nyáron megjelenhet, és a Game Pass Ultimate előfizetői már első nap a játék megvásárlása nélkül fejest ugorhatnak a kalandba. 

Ezt a nyolc játékot gondoljuk idén a legizgalmasabb videójátékos megjelenéseknek. Szerintetek melyek azok a címek, amelyet akár az év játéka címre is esélyesek lehetnek. Van-e esetleg olyan játék, amelyet hiányoltok? 

képek forrása: igdb.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük